Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

5 eenvoudige manieren om je huis sneller te verkopen

Ben je van plan om je huis te koop te zetten? Lees dan zeker onze tips om je huis sneller te verkopen en er een mooie prijs voor te krijgen!
 

Geef je huis een extra likje verf voor de verkoop

Potentiële kopers bekijken je woning met een vergrootglas. Ze willen immers waar voor hun geld krijgen. Zitten er vetvlekken of lelijke strepen van kinderhanden op je muur? Tover deze dan weg met een nieuw likje verf.
 

Neem sprekende foto’s

Je kent het gezegde wel: een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Mooie foto’s zijn goud waard, ongeacht of je jouw woning zelf verkoopt of via een vastgoedkantoor. Ze verleiden geïnteresseerden ertoe om een afspraak te maken en de sfeer te komen opsnuiven.
 

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Hierover lijken de meningen verdeeld. Sommige mensen vinden dat je geen foto’s of persoonlijke spullen staan mag hebben, omdat de kandidaat-kopers zich zo minder gemakkelijk met het huis zullen kunnen vereenzelvigen. Anderen zijn er dan weer van overtuigd dat een persoonlijke touch een meerwaarde biedt.
 
Hoe dan ook bezorgt een proper en goed onderhouden huis altijd wat extra gemoedsrust. Een kaarsje of bloemetje versterkt dat gevoel van rust nog.
 

Laat geen rommel rondslingeren

Een rommelig huis straalt allesbehalve rust uit. Ook laat het de mogelijkheden die de kamers bieden niet tot uiting komen.
 
Een netjes opgeruimd huis of kamer geeft de kandidaat-koper de mogelijkheid om denkbeeldig zijn eigen meubels te plaatsen in de ruimte. Hij kan gemakkelijker inschatten of zijn eigen tafel en bankstel wel in de kamer passen.
 

Verzorg je tuin

Zorg dat je tuin er piekfijn bijligt. Wied het onkruid, rijd het gras af … Heb je geen tuin, zet dan een mooi bloemstuk op tafel. Het brengt de sfeer van een kleurrijke tuin naar binnen. De lente is niet alleen de ideale periode is om in je tuin te werken, maar ook om je huis te koop te zetten. Niet treuzelen, maar wieden dus!
 

Verkoop je je huis om kleiner of groter te gaan wonen?

Neem dan zeker contact met een regionaal Hypotheek-kantoor van Credishop. Onze woonkredietspecialist helpt je verder met al je vragen rond jouw hypothecair krediet of overbruggingskrediet.

Gelieve in te loggen of te registreren om het hele artikel te lezen.