Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Minder betalen voor je hypothecaire lening: verhoog je levenskwaliteit

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je hebt een enkele jaren terug een hypothecaire lening afgesloten. Die betaal je elke maand af, maar je zou graag wat meer van het leven profiteren. Daarom zou het interessant zijn als die maandlast voor de lening wat lager zou liggen.

Een herziening of herfinanciering van je woonkrediet geeft je die mogelijkheid.

 

Waarom je lening laten herzien

Je leven is vandaag niet meer hetzelfde als enkele jaren terug. Je hebt bepaalde keuzes gemaakt, weet nu beter wat er voor jou belangrijk is en wat niet … Meer levenskwaliteit, leuke dingen doen, reizen maken … is jouw ambitie. Maar de hoge maandlast van je hypothecaire lening staat dat in de weg.

 

Verlaag je maandlast via een herfinanciering van je hypothecaire lening

Bij een herfinanciering kan je er bewust voor kiezen om de looptijd van je lening te verlengen. Zo daalt ook je maandlast en heb je financieel wat meer marge. Wil je echtgeno(o)t(e) bijvoorbeeld part-time gaan werken, dan wordt plots mogelijk …

 

Soms ook uit noodzaak laten herzien

In bepaalde gevallen is een herfinanciering van je woonkrediet eerder een noodzaak dan een bewuste, positieve keuze. Als je je job verliest, langdurig arbeidsongeschikt wordt of gaat scheiden, dan kan een herfinanciering nodig zijn opdat je jouw woonkrediet verder kunt afbetalen.

 

Neem een bemiddelaar in hypothecaire kredieten onder de arm

Een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten rekent voor je uit hoeveel je kan lenen en maakt een simulatie van je woonlening. Bovendien vergelijkt hij het aanbod van meerdere kredietgevers. Zo krijg je altijd een oplossing op maat. Credishop is zo’n kredietbemiddelaar.

Maak meteen een afspraak in het Hypotheek-kantoor in je buurt.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.