Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Ben je zinnens om een woning, appartement of opbrengsteigendom te kopen? Dan heb je wellicht een hypothecaire lening nodig. Wanneer vraag je die aan? En moet hieromtrent iets vermeld worden in de compromis?

Zodra je een akkoord hebt met de verkoper van het pand, kan je echt op zoek gaan naar een hypotheeklening. Stap naar een onafhankelijk bemiddelaar in hypotheekleningen . Die werkt met verschillende kredietgevers samen en zal voor jou uitkijken naar de best mogelijke oplossing op de markt. Je vindt hier een hypotheekmakelaar in je buurt.

Opschortende voorwaarde van hypothecaire lening in de compromis

Je kan je hypotheekbemiddelaar dus aanspreken zodra je weet dat de verkoper akkoord gaat met je bod. Vervolgens zal de vastgoedmakelaar of notaris een compromis of onderhandse verkoopovereenkomst opstellen. Daarin wordt best een opschortende voorwaarde met betrekking tot je lening opgenomen. Zo laat je best in de compromis opnemen dat de compromis ontbonden wordt (en er dus geen aankoop/verkoop) plaats vindt als je geen lening krijgt. Vergeet je dit te laten opnemen en weigeren kredietverstrekkers je een hypothecair krediet, dan blijf je nog altijd verplicht om die woning te kopen … 

Hypotheekmakelaar zoekt oplossingen

Moet je dan meteen wanhopen als je bij je huisbank langsgaat en die je een hypotheeklening weigert? Neen, dat hoeft niet. Je huisbankier kan je enkel oplossingen voorstellen die zijn eigen bank aanbiedt. Zoals gezegd raden we je aan om een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire leningen  onder de arm te nemen. Die luistert naar je verhaal en je plannen en zal samen met jou bekijken welke mogelijkheden je nog hebt.

 
 

Zelfs vooraleer je bod aanvaard is, kan je naar een hypotheekmakelaar stappen

Je hoeft zelfs niet te wachten tot je een bod uitgebracht hebt en de verkoper dit aanvaardt om naar een hypotheekbemiddelaar  te stappen. Die kan voor jou immers een hypothecair krediet simuleren. Zo weet je hoeveel de maandelijkse aflossingen bedragen en hoe lang het krediet zou lopen. dat is belangrijke info voor jou om te kunnen berekenen of dit financieel haalbaar is. Want je moet de lening natuurlijk gedurende de volledige looptijd correct terugbetalen.

Vragen over je hypothecaire lening of compromis

Heb je specifieke vragen over een hypothecaire lening of de nodige bepalingen in de compromis? Dan kan je die altijd stellen aan je hypotheekbemiddelaar.