Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Een opschortende voorwaarde in een compromis geeft de omstandigheden aan waarin de overeenkomst afgeblazen wordt. Wat voor omstandigheden kunnen dit zijn?

In principe kunnen opschortende voorwaarden op heel wat omstandigheden betrekking hebben. Denk aan het bekomen van een hypothecaire lening, het verkrijgen van de vereiste vergunningen, het verhelpen aan een aantal zichtbare gebreken (of indien dit niet lukt een verlaging van de prijs), …

Opschortende voorwaarde: woonlening krijgen

Het bekomen van een hypothecair krediet is zonder twijfel de opschortende voorwaarde die het vaakst voorkomt. Daarbij geldt dat de koop- en verkoopovereenkomst niet gerealiseerd wordt als de koper geen hypothecaire lening krijgt.

Dat lijkt duidelijk, maar toch is het zinvol om deze clausule verder te preciseren. Zo kan je bijvoorbeeld de termijn toevoegen waarbinnen jij jouw lening moet krijgen, het bedrag van de lening, het aantal weigeringen dat je moet kunnen voorleggen … Dergelijke detailleringen maken de overeenkomst duidelijker voor beide partijen.

Hypotheeklening aanvragen

Wacht dus niet te lang om je lening aan te vragen. Maak meteen een afspraak bij een onafhankelijk makelaar in hypothecaire kredieten. Hij zal naar jouw verhaal luisteren en vervolgens op zoek gaan naar de best mogelijke hypothecaire kredietoplossing voor jou.

Ook stelt hij voor jou een persoonlijk financieel plan en een simulatie van je hypothecair krediet op, zodat je weet hoeveel je elke maand zult moeten afbetalen en gedurende welke periode. Zo’n simulatie is noodzakelijk, want zo kan je perfect berekenen of je de lening in je budget kunt inpassen.

Je vindt hier een onafhankelijk kredietbemiddelaar in je buurt.