hypotheek hoeveel kan ik lenen bijkomende verzekeringen hypothecaire lening hypotheekkantoor simulatie Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Bijkomende verzekeringen leveren je soms een korting op je rentevoet op, waardoor je meer kan lenen. Maar veel verschil maakt dit niet. 

Als je een hypothecaire lening wil aangaan, dan zullen veel banken je voorstellen om enkele bijkomende producten af te sluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om een brand- of schuldsaldoverzekering, pensioensparen … In ruil voor het nemen van die bijkomende producten krijg je dan een voorwaardelijke korting op de rentevoet van je hypothecair krediet. Met andere woorden, je kan een lager tarief krijgen als je extra verzekeringen afneemt.

 

Korting door bijkomende verzekeringen: opletten!

Toch is dit niet zomaar een no-brainer. De extra producten die je onderschrijft, kunnen bij die bank een stuk duurder uitballen dan elders. Dit maakt dat je jouw voordeel van de korting op je rentevoet meteen volledig kwijt bent. Bovendien is en blijft de korting voorwaardelijk: verplaats je de polissen naar een andere verzekeraar, dan verlies je ook de korting …  

 

Kan je meer lenen door bijkomende verzekeringen?

Door de korting en het lagere tarief kan je natuurlijk wel wat meer lenen. Maar laat je hierdoor niet verblinden, want er wordt maar een klein beetje extra ruimte gecreëerd. De korting is zeker niet van die aard dat het maximaal ontleenbare bedrag plots substantieel hoger gaat liggen. 

 

Kies voor een hypothecaire lening zonder extra verplichtingen

Via Hypotheek.be ben je niet verplicht om bijkomende verzekeringen te nemen. Maak meteen een afspraak.