hypotheek hoeveel kan ik lenen uitkoop ex partner hypothecair krediet regionaal hypotheekkantoor simulatie Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Wil je je ex-partner uitkopen, dan heb je een hypotheeklening nodig. Maar welk bedrag kan je lenen en tegen welke voorwaarden?

 

Hoeveel kan je lenen bij een scheiding?

Je gaat scheiden. Samen zijn jullie eigenaar van een woning, die jij na de scheiding graag zou behouden. Maar dan moet je natuurlijk je ex-partner uitkopen. Wil je daarvoor een hypotheeklening afsluiten, dan moet je uiteraard weten hoeveel je precies kunt lenen en tegen welke voorwaarden en kosten

 

Lenen voor uitkopen ex-partner: niet evident

Laat ons starten met een kleine waarschuwing. Veel bankiers en kredietverstrekkers zijn erg voorzichtig als een alleenstaande een aanvraag indient voor een hypothecaire lening. Niet alleen dient de bestaande lening overgenomen te worden, maar daarnaast moet er ook geld bijgeleend worden om de voormalige partner uit te kopen.

Kredietgevers zien dit als een verhoogd risico, omdat er maar één kredietnemer is en dus ook maar één loon om de aflossingen te betalen. De kans is dan ook reëel dat je bij veel traditionele bankiers en kredietgevers bot zult vangen met je kredietaanvraag.

 

Lenen voor uitkoop ex-partner bij een specialist

Gelukkig werkt Hypotheek.be samen met meerdere kredietgevers. Een aantal daarvan heeft er geen problemen mee om hypotheekleningen toe te kennen aan alleenstaanden. Uiteraard zal elke kredietgever bij de aanvraag van je lening jouw terugbetalingscapaciteit beoordelen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar je inkomsten, maar ook of je nog andere leningen of kredieten lopen hebt. Gaat de kredietverstrekker ervan uit dat je de aflossingen correct zult kunnen terugbetalen gedurende de volledige looptijd van het krediet, dan zal je aanvraag een gunstig gevolg krijgen.

Maak vandaag nog een afspraak met een specialist in hypothecaire kredieten in je buurt