hypotheek_overbruggingskrediet_wat_met_hypothecaire_inschrijving_Credishop_specialist_brugge_gent_antwerpen_hasselt_brussel_mechelen_oostende_regionaal_hypotheekkantoor

Kredietverstrekkers eisen een hypotheek of anders gezegd een hypothecaire waarborg in het kader van een hypothecair of een overbruggingskrediet. Dat kan concreet gaan om een hypothecair mandaat of een hypothecaire inschrijving.

Overbruggingskrediet: hypothecair mandaat of hypothecaire inschrijving

De bank kan jou een nieuwe hypothecair krediet voor de aankoop van jouw nieuwe woning en een overbruggingskrediet toestaan. Jouw bestaande hypotheeklening loopt dan meestal verder. De termijn van een overbruggingskrediet zal de bank dan doorgaans tot 6 maanden beperken, en zal minstens een hypothecair mandaat eisen. Bij een eventuele verlenging wordt dan toch een hypothecaire inschrijving gevraagd. Met andere woorden, je betaalt 2 keer: voor het hypotheekmandaat én voor de hypothecaire inschrijving.

Bij een gespecialiseerde kredietverstrekker ga je meestal de bestaande hypotheeklening herfinancieren en krijg je een overbruggingskrediet voor een langere termijn, met een hypothecaire inschrijving. Die loopt gedurende de volledige termijn van het krediet. Hier sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je betaalt maar 2 in plaats van 3 maandtermijnen én je betaalt maar 1 keer voor de hypothecaire inschrijving.

Maak een afspraak bij een specialist in soepel overbruggingskrediet

Een specialist in soepel overbruggingskrediet zoals Credishop bekijkt alle oplossingen op de markt voor jou en gaat op zoek naar de hypotheeklening en het overbruggingskrediet dat het best bij jou past. Maak vandaag nog een afspraak. Raadpleeg de kaart van België om een regionaal Hypotheekkantoor te vinden.