Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Is er een opschortende voorwaarde in de compromis?

Belangrijk is eerst en vooral dat er in de compromis een opschortende voorwaarde met betrekking tot je hypothecaire lening opgenomen is. Zo’n voorwaarde zegt dat je onder de aankoop uit kan als je geen lening krijgt. Best wordt dit nog verder gedetailleerd, zodat duidelijk tegen wanneer je die hypothecaire lening gekregen zou moeten hebben en hoeveel weigeringen je moet voorleggen om de aankoop te kunnen afblazen.

Is die clausule er, dan ben je alvast wat geruster. Staat zo’n clausule niet in de compromis, dan is het belangrijk dat je een hypothecaire lening krijgt. Want zelfs als dat niet het geval is, zal de verkoop van de woning plaatsvinden …

Hypothecaire lening: huisbankier versus kredietmakelaar

Je kan voor je hypothecaire lening langsgaan bij je huisbankier. Die zal luisteren naar je verhaal, je persoonlijk profiel bepalen en vervolgens bekijken of jij voldoet aan de acceptatievoorwaarden van de bank. Is dat niet het geval, dan zal je huisbankier je niet verder kunnen helpen. Hij biedt immers enkel producten aan van de eigen bank.

Daarom doe je beter een beroep op een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire leningen. Die werkt met meerdere kredietverstrekkers samen en kan voor jou op zoek gaan naar een oplossing die bij jou past. Zelfs als je huisbankier je een hypotheeklening geweigerd heeft, is het mogelijk dat een onafhankelijk kredietmakelaar voor jou een oplossing vindt. Maak meteen een afspraak bij een kredietmakelaar in jouw buurt.   

Wat doet een kredietmakelaar ?

Tijdens je afspraak zal de kredietbemiddelaar luisteren naar je plannen, je persoonlijke en financiële situatie in kaart brengen en vervolgens op zoek gaan naar een kredietoplossing. Een kredietmakelaar zal je ook vragen om een aantal documenten mee te brengen (zoals je identiteitskaart, loonfiches …). Je kredietbemiddelaar zal je vervolgens een voorstel van een hypothecaire lening bezorgen en tevens een simulatie van de hypotheeklening maken. Die zegt hoeveel de maandlast bedraagt en hoe lang de lening loopt. Met die informatie kan je berekenen of de lening binnen je budget past of niet. Daarnaast kan je aan de kredietbemiddelaar natuurlijk alle vragen stellen waar je nog mee worstelt over hypothecaire leningen of over jouw vastgoedaankoop.

Maak vandaag nog een afspraak met je kredietmakelaar. Zo ben je veilig en weet je wat je kan lenen en hoeveel je moet betalen.