hypotheek hoeveel kan ik lenen samenvoegen leningen hypothecaire lening regionaal hypotheekkantoor Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Heb je meerdere kredieten lopen, dan is het in bepaalde gevallen mogelijk om die kredieten samen te voegen of te bundelen in één nieuwe hypothecaire lening. We spreken dan ook wel van een hergroepering van kredieten.

 

Waarom leningen samenvoegen in één hypotheeklening?

Waarom kan dit interessant zijn?
 
  • Je hebt teveel afzonderlijke kredieten lopen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Door het samenvoegen van je leningen wordt het administratief en financieel veel transparanter.
  • Het bedrag dat je maandelijks voor al deze kredieten moet terugbetalen, begint zwaar door te wegen. Je zou graag een lagere maandlast bekomen.
  • Je hebt enkele kredieten of leningen aan een hogere rentevoet lopen en wil die bundelen in een nieuwe hypothecaire lening tegen een lager tarief.
  • Je hebt meerdere kredieten met een verschillende looptijd en wenst die te hergroeperen in een nieuwe hypothecaire lening met een vaste looptijd.
 

Leningen samenvoegen: het moet betaalbaar zijn!

Je merkt het, er zijn redenen genoeg om als huiseigenaar een overname van bestaande kredieten te overwegen in een nieuwe hypothecaire lening. Onze hypotheekspecialist in jouw buurt zal luisteren naar jouw specifieke wensen en proberen om die zo goed mogelijk te vervullen.
 
Sowieso zullen onze medewerkers absoluut vermijden dat je in een negatieve spiraal terechtkomt: zo werken ze voor jou een financieel plan uit en maken ze een simulatie van je lening, zodat je vooraf al weet hoeveel je zult moeten betalen voor je hypothecaire lening en gedurende welke periode. Je terugbetalingscapaciteit zal mee bepalen hoeveel je kunt lenen.
 
In sommige gevallen zal je nog extra kunnen bijlenen om bijvoorbeeld werken uit te voeren aan je bestaande woning.
 

Leningen samenvoegen: werk voor specialisten

De meeste klassieke banken zullen je niet verder willen helpen als je jouw lopende leningen wilt samenvoegen. Dit type van hypothecair krediet valt buiten hun acceptatiecriteria.
 
Maar je hoeft zeker niet te wanhopen: via Hypotheek.be kunnen we je aan een oplossing helpen. Hou er wel rekening mee dat het samenvoegen van leningen in één hypothecaire lening een uitzondering is en dus steeds gepaard gaat met een hoger tarief.
 
Onze specialisten zullen altijd op zoek gaan naar de beste oplossing voor jou, tegen de best mogelijke voorwaardenMaak vandaag nog een afspraak en wacht niet tot het te laat is.