Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Vooraleer je een huis koopt, maak je best een afspraak voor een simulatie van je hypothecaire lening.

Een huis kopen doe je niet elke dag. Je denkt er dus best goed over na en laat je maar beter begeleiden door specialisten in hypothecaire leningen. Zij zullen luisteren naar jouw plannen en een aantal vragen stellen. Bijvoorbeeld over je inkomen, je kosten, of je nog andere leningen lopen hebt … In functie van de antwoorden op al die vragen gaan ze voor jou op zoek naar de hypothecaire lening die het best bij jou past en weet jij meteen hoeveel jij kan lenen.

 

Simulatie hypothecaire lening: hoeveel kost je huis echt?

Een simulatie van je hypothecaire lening is een absolute must. Je moet dit vooraf laten doen. Zo berekenen onze Hypotheekspecialisten immers voor jou hoeveel je precies nodig hebt om je huis te kunnen kopen. Want er is niet alleen het aankoopbedrag van de woning, maar ook een aantal bijkomende kosten, zoals registratierechten, notariskosten …

 

Hypothecair krediet simulatie: eigen middelen?

Eenmaal duidelijk is hoeveel je huis in totaal kost, zullen ze samen met jou bekijken of je eigen middelen hebt om bijvoorbeeld die kosten te betalen of niet. Indien niet, dan zal je ook het bedrag voor de bijkomende kosten mee moeten ontlenen. 

 

Simulatie hoeveel kan je lenen?

Vervolgens simuleren ze jouw hypothecair krediet. Er wordt gewerkt met verschillende looptijden en formules. Op die manier kom je te weten hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen aan de kredietgever.

  • Is dit bedrag haalbaar voor jou?
  • Voldoet het aan je verwachtingen?
  • Of had je het een stuk lager ingeschat?

 

In dat laatste geval heb je alvast een beter beeld van wat een hypothecaire lening voor een huis je zal kosten. Je kan vervolgens gerichter op zoek gaan naar een betaalbare woning voor jou. Want hoe lager het bedrag dat je leent, des te lager zal ook de maandelijkse aflossing zijn.

 

Simulatie hypothecair krediet: vragen?

Heb je nog vragen over de simulatie van jouw hypothecair krediet? Maak dan zeker een afspraak met de specialisten van Hypotheek.be. Zij beantwoorden met plezier al je vragen. Een simulatie is trouwens helemaal vrijblijvend. Ga je nadien niet verder met je plannen om een huis te kopen, geen enkel probleem! Hier vind je een kaart terug met de regionale Hypotheek-kantoren.