Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%
Er zijn verschillende manieren om je opbrengsteigendom te financieren. We geven je hieronder een overzicht van de mogelijkheden.
 

Opbrengsteigendom financieren via een klassieke hypothecaire lening met vaste mensualiteit

Bij een klassieke of traditionele hypothecaire lening met vaste maandaflossingen betaal je, zoals de term al aangeeft, elke maand hetzelfde bedrag. Dat bedrag bestaat uit kapitaal en uit intresten. Kies je voor een vaste maandaflossing of mensualiteit, dan zal je in het begin meer intresten dan kapitaal terugbetalen. Naarmate de looptijd van je woonlening vordert, betaal je meer kapitaal en minder intresten terug. 
 

Waarom zou je voor deze financiering kiezen?

  • Je hebt absolute zekerheid: je weet perfect welk bedrag je elke maand gedurende de volledige looptijd van je hypotheeklening zult moeten terugbetalen. Je kan dus ook perfect inschatten hoe zwaar de maandelijkse aflossing weegt op je budget.
  • Op de eindvervaldag heb je niet af te rekenen met een restsaldo. Na je laatste maandelijkse aflossing is de lening verleden tijd. Je schuld bij de kredietgever is volledig afgelost. 
  • Je wenst een hoger rendement op de eindvervaldag van je krediet.
 

Opbrengsteigendom financieren door een hypothecaire lening op vaste termijn

Bij een hypothecaire lening op vaste termijn betaal je tijdens de looptijd van je hypothecair krediet enkel intresten af. Op de eindvervaldag van de lening betaal je dan het ontleende kapitaal in één keer terug. 
 
Dit houdt dus in dat je maandelijks dus een lager bedrag zult moeten betalen dan bij een hypothecaire lening met vaste mensualiteiten. Dat lijkt misschien aanlokkelijk, maar toch doe je er goed aan om hier goed over na te denken. Vergeet immers niet dat je op het einde van de rit meteen het ontleend kapitaal moet terugbetalen.
 

Waarom zou je hiervoor kiezen?

  • Je betaalt minder per maand, waardoor je tijdens de duurtijd van je hypotheeklening een hoger rendement kunt zoeken voor je geld.
  • Je weet vandaag al dat je op de eindvervaldag van de hypotheeklening het opbrengstpand zult verkopen. Het ontleend kapitaal in één keer terugbetalen op het einde van de lening is dan ook geen probleem.
  • Je verwacht op termijn belangrijke inkomsten die je toelaten om het ontleende kapitaal terug te betalen. Denk bijvoorbeeld aan een erfenis, de uitkering van een groepsverzekering of pensioenfonds …
 

Opbrengsteigendom financieren : combinatie van vaste mensualiteiten en vaste termijn

Moet je automatisch voor één van beide bovenstaande oplossingen kiezen? Neen, zeker niet. Je kan perfect gaan voor een oplossing die op jouw maat uitgewerkt wordt. Een combinatie van beide formules is daar een voorbeeld van. Je betaalt dan een deel van de lening terug via vaste maandelijkse aflossingen en voor het andere deel betaal je voorlopig enkel intresten terug. Je krijgt dan het beste van twee werelden.
 

Laat je begeleiden door een kredietspecialist voor de financiering van je opbrengsteigendom

Belangrijk is dat jij de hypothecaire lening krijgt die jij echt wil. De lening moet niet alleen financieel haalbaar zijn, maar dient daarnaast ook qua formule bij jou te passen. Laat je daarom begeleiden door een specialist in hypothecaire leningen. Maak een afspraak in het Credishop-kantoor in je buurt. Daar luisteren ze naar je plannen en zullen ze voor jou een financieel plan en een simulatie van je hypotheeklening opstellen. Zo weet je meteen of de aankoop van een opbrengsteigendom realistisch is of niet