hypotheek hoeveel kan ik lenen als jongere hypothecair krediet regionaal hypotheekkantoor simulatie Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Kan je ook een hypotheeklening onderschrijven als je nog jong bent? Moet je daarvoor vast werk hebben? 

Als je op zoek bent naar een hypotheeklening, dan vraagt de bank natuurlijk garanties dat je die lening correct kunt terugbetalen. Zo gaat de kredietverstrekker na hoeveel je leefoverschot bedraagt en of je over voldoende inkomsten beschikt om de aflossingen gedurende de volledige looptijd vol te houden.

 

Hypotheeklening voor jongeren: belang van financieel plan

Vooraleer je natuurlijk op zoek kunt gaan naar een hypotheeklening, is het van belang dat je goed nadenkt over het budget dat je gaat nodig hebben. Het opstellen van een financieel plan is een absolute noodzaak.

 

Hypotheeklening voor jongeren: jobsituatie

Inkomsten haal je natuurlijk doorgaans uit je beroep. Daarom kijken banken naar je arbeidssituatie en verwachten sommige kredietverstrekkers dat je tewerkgesteld bent met een contract van onbepaalde duur. Dat is natuurlijk niet evident wanneer je nog jong bent, en dus nog maar pas op de arbeidsmarkt gekomen bent. Je hoeft evenwel niet te wanhopen.

Er zijn immers gespecialiseerde kredietverstrekkers die minder hoge eisen opleggen. Sommige banken vinden het voldoende dat je een job hebt, andere vragen minstens 12 maanden anciënniteit bij dezelfde werkgever … Banken en kredietgevers zullen ook je carrièremogelijkheden beoordelen en je in bepaalde gevallen zelfs een voordeeltarief gunnen. 

 

Hypotheeklening voor jongeren: heb je eigen middelen?

Veel hangt ook af van het bedrag dat je wil lenen, de looptijd van het krediet en de vraag of je ook eigen middelen kunt inbrengen. Bij een lager leenbedrag, een kortere looptijd en de inbreng van eigen middelen zullen banken toegeeflijker zijn dan in het omgekeerde geval. 

 

Vragen over hypotheeklening voor jongeren

Ook als jongere kan je dus een hypotheeklening afsluiten. Wil je meer weten over de mogelijkheden en hoeveel je kunt lenen? Maak dan een afspraak bij een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt