hypotheek overbruggingskrediet aflossen waarop letten afspraak specialist kantoor regio

Een overbruggingskrediet ga je meestal aflossen op het moment dat je het saldo van de verkoopprijs van jouw woning hebt gekregen, dit is meest voorkomende geval, intresten aflossen gedurende de duurtijd, er zijn oplossingen waarbij je tijdens de duurtijd van het overbruggingskrediet niks betaalt, eventueel vervroegd terugbetalen.

Je kan het kapitaal en de intresten van een overbruggingskrediet op verschillende momenten aflossen.

 

Overbruggingskrediet aflossen op het einde van de looptijd van het krediet

Dat is de eenvoudigste manier. Met het geld dat je van de verkoop van je huis gekregen hebt, betaal je op het einde van de termijn van het overbruggingskrediet het kapitaal terug.

De intresten kan je ook allemaal in één keer op het einde terugbetalen, of op maandelijkse basis. Dat wordt bij de onderschrijving van het overbruggingskrediet bepaald.

 

Overbruggingskrediet aflossen zodra je huis verkocht is

Dat is een andere mogelijkheid. Je wacht dan niet tot het einde van de looptijd van je overbruggingskrediet. Toch moet je hierbij opletten, want de kans bestaat dat de bank je in dit geval een wederbeleggingsvergoeding aanrekent. Dat komt overeen met 3 maanden intresten. Check dit zeker even vooraleer je jouw overbruggingskrediet vervroegd gaat aflossen.

 

Overbruggingskrediet verlengen als je huis niet verkocht is

Het kan natuurlijk ook altijd gebeuren dat je woning niet tijdig verkocht geraakt. Dan zal je jouw overbruggingskrediet moeten verlengen. Dit vermijdt je best.

 

Voorbeelden van een overbruggingskrediet

Dit is misschien allemaal wat abstract. Daarom hebben we enkele voorbeelden van een overbruggingskrediet voor je uitgewerkt zodat je kan zien hoe het in zijn werking gaat. Heb je nadien nog vragen, aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren.

 

Specialist in soepel overbruggingskrediet

Een specialist in overbruggingskredieten gaat voor jou op zoek naar de beste oplossing. Maak vandaag nog een afspraak bij een Hypotheek-kantoor in je buurt.