Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Overbruggingskrediet verlengen: wanneer nodig?

Een soepel overbruggingskrediet helpt je om een nieuw huis te kopen, terwijl je huidige woning nog niet verkocht is. Per definitie is de termijn van een overbruggingskrediet vrij kort. Je kan maximaal een overbruggingskrediet afsluiten voor een looptijd van 24 maanden, maar dat kan lang niet overal en dan ben je verplicht om jouw overbruggingskrediet te gaan verlengen. Met alle kosten vandien.

 

Overbruggingskrediet bij de bank: vaak maar tot 6 maanden

Een overbruggingskrediet bij een bank wordt vaak maar toegestaan voor een termijn van 6 maanden. Dat is erg kort en kan je al snel met een boel stress opzadelen. Want als je huis na 4 maanden nog niet verkocht is, begint het te nijpen. Je hebt dan nog 2 maanden om je huis te verkopen.

Op een bepaald moment dreig je zelfs je huis te moeten verkopen tegen een lagere prijs, en dat is toch helemaal de bedoeling niet. Of zal je naar de bank moeten gaan om te vragen of ze jouw overbruggingskrediet kunnen verlengen…

 

Kan je jouw overbruggingskrediet verlengen?

Ook dat is bij een bank helemaal niet zeker. Banken staan nu eenmaal niet te springen om zo’n verlenging toe te staan. Ze beschouwen het verlengen van jouw overbruggingskrediet, precies omdat je huis tijdens de eerste 6 maanden niet verkocht raakte, als een bijkomend risico.

Kan je jouw overbruggingskrediet bij de bank toch verlengen, check dan zeker alle voorwaarden!

 

Overbruggingskrediet verlengen: ga niet naar een bank, wel naar een specialist

Je bent helemaal niet verplicht om jouw overbruggingskrediet aan te vragen bij een bank. Er zijn op de markt makelaars in hypothecaire kredieten (en dus ook in overbruggingskredieten).

Dat zijn specialisten die overbruggingskredieten van verschillende kredietgevers met elkaar vergelijken. Zij bespreken met jou je persoonlijke situatie en gaan voor jou op zoek naar het overbruggingskrediet dat jij nodig hebt.

Hypotheek.be is zo’n specialist in soepel overbruggingskrediet. Start ineens goed met jouw overbruggingskrediet en vermijd dat je na enkele maanden moet gaan onderhandelen om het krediet te gaan verlengen. Je vindt hier een Hypotheek-kantoor in je buurt. Maak vandaag nog een afspraak.