Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Hoe snel kan je jouw huis verkopen? Of overbruggingskrediet nodig?

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je wil je bestaande huis verkopen en een nieuwe woning kopen.  Maar hoe snel kan je jouw woning verkopen? Of heb je een overbruggingskrediet nodig?

Uiteraard hoop je om je bestaande woning zo snel mogelijk te verkopen. Want de opbrengst wil je gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning. Maar zal jouw huis wel snel verkocht geraken?

Huis verkopen: wat als het niet van een leien dakje loopt?

Ben je ervan overtuigd dat je huis snel verkocht zal zijn, dan hoef je je wellicht geen zorgen te maken. Maar hoe langer het duurt vooraleer de verkoop van je huis rond is, des te hoger wordt de druk. Want je hebt dat geld nodig voor de aankoop van je nieuwe woning.

Duurt het allemaal wat langer dan gedacht, of denk je dat het toch niet zo eenvoudig zal zijn om je woning op korte termijn verkocht te krijgen? Dan is een overbruggingskrediet sterk aangewezen.

Voordelen van een overbruggingskrediet

Zo’n overbruggingskrediet bezorgt je het nodige budget om de aankoop van je nieuwe huis in orde te brengen. Zo hoef je jouw huis niet snel-snel (en dus onder de prijs) te verkopen, omdat je nu eenmaal geld nodig hebt. Met een overbruggingskrediet bespaar je jezelf heel wat kopzorgen en koop je de nodige tijd om je huis tegen de juiste prijs te verkopen.

De termijn van een overbruggingskrediet is belangrijk. Die bedraagt bij sommige kredietverstrekkers maximaal 24 maanden. Dat geeft je voldoende tijd om je huis te verkopen. Maar bij veel banken loopt zo’n overbruggingskrediet maximaal 6 maanden. Dat is erg kort en kan je al snel in de problemen brengen, als je huis niet vlug verkocht raakt.

 

Je betaalt het ontleende kapitaal van het overbruggingskrediet terug op het einde van de looptijd ervan. Mogelijk kan je het kapitaal al sneller terugbetalen, bijvoorbeeld zodra je huis verkocht is. Maar ga dan vooraf zeker na of je in dat geval geen wederbeleggingsvergoeding moet betalen.

Vooraleer je een overbruggingskrediet aangaat of aanvraagt, is het belangrijk dat je met kennis van zaken handelt. Een simulatie via deze lening is dan ook aangewezen. Je kan het zelf al eens proberen of een afspraak maken. 

Niet overtuigd? Lees dan verder waarom je best een simulatie voor een overbruggingskrediet laat uitvoeren.

Overbruggingskrediet: kies voor een onafhankelijke kredietmakelaar

Een onafhankelijke kredietmakelaar werkt met meerdere kredietverstrekkers samen en kan jou dus een breed pallet aan overbruggingskredieten aanbieden. Zo’n kredietmakelaar gaat samen met jou op zoek naar het overbruggingskrediet dat het best bij jou past. Maak meteen een afspraak met een Hypotheek-kantoor in jouw buurt.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.