Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Woning verbouwen op latere leeftijd: wat met je hypotheek?

Je bent al wat ouder, maar wil je huis graag terug wat opfrissen of verbouwen. Maar daar hangt uiteraard een serieus prijskaartje aan vast. Moet je een extra lening aangaan voor de verbouwingswerken of bestaan er andere, voordeligere oplossingen?
 
Ben je eigenaar van een huis, dan brengt dit mee dat je na verloop van tijd bepaalde opfrissings- of verbouwingswerken zult uitvoeren. De badkamer, keuken, elektriciteit … het zijn maar enkele voorbeelden. Een groot voordeel is dat je dankzij die aanpassingswerken de waarde van je huis verhoogt. En dat is nu eenmaal het belangrijkste op het moment dat je jouw huis in de toekomst zult verkopen. Je investeert dus in later.
 

Je verbouwing financieren: hoe doe je dat?

Gaat het om ingrijpende werken, zoals een nieuwe badkamer of keuken, dan is de kans groot dat je hiervoor een lening wilt aangaan. Maar je hebt natuurlijk al een hypothecaire lening afgesloten voor de aankoop van je huis. Welke oplossingen zijn er dan mogelijk?
 
- Ga je naar een bank, dan zal die je meestal een aparte lening op afbetaling voorstellen om de verbouwing te financieren. Dat is niet goedkoop, en soms ook zeker niet de beste oplossing voor jou. Lees de voor- en nadelen van een renovatielening.
- Een andere optie is om een wederopname te doen binnen jouw bestaand woonkrediet. De vraag daarbij is of dit mogelijk is in jouw specifieke situatie.
- Een derde oplossing bestaat in een herfinanciering van jouw hypothecaire lening, waarbij je extra leent voor de verbouwing. Dit kan je een lager tarief opleveren, zodat het perfect betaalbaar blijft voor jou.
 

Ga naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar

Jouw situatie is niet die van je buurman. Met andere woorden, jij hebt een oplossing nodig die bij jouw verwachtingen past. Bereid jouw gesprek met een onafhankelijk kredietbemiddelaar voor. Een bemiddelaar werkt met meerdere kredietgevers samen en stelt voor jou zo’n oplossing op maat samen. Credishop is een kredietmakelaar in hypotheken. Maak snel een afspraak bij een Credishop-kantoor in je buurt.