Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Wat gebeurt er met je hypothecaire lening bij een echtscheiding?

Toen je je huis kocht, deed je dat met zijn tweeën. Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. Meestal is de verstandhouding nog goed, zodat een akkoord over het huis en de lening best mogelijk is. In dit artikel gaan we ervan uit dat één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen.

Lees meer 0

Kiezen voor een vaste of een variabele rentevoet?

Een hypotheek aangaan doe je niet elke maand. Het is een belangrijke financiële beslissing, waar je best goed over nadenkt. Eenvoudig is dat zeker niet. Al helemaal niet omdat er veel technische termen gebruikt worden. Banken slaan je bijvoorbeeld om de oren met ‘vaste en variabele rentevoeten’. Maar wat houdt dit in? Welke keuze maak je best? En waar moet je zeker op letten?

Lees meer 0

Hoe financier je jouw verbouwing op een efficiënte manier?

Je plant  verbouwings- of renovatiewerken aan jouw huis en zoekt een financiering. Je hebt wel al een hypothecaire lening lopen voor de aankoop van het huis. De beste oplossing bestaat er dan in om je huidige hypothecaire lening te herfinancieren en het verbouwingsbudget er mee in op te nemen. Hoe doe je dit concreet?

Lees meer 0

Financier je een verbouwing best via een renovatielening?

Je kan een verbouwing of renovatie op verschillende manieren financieren. Eén daarvan is de renovatielening. Wanneer kies je voor een renovatielening? En is een renovatielening wel de beste keuze? Wij vergelijken de procedure, kosten, looptijd, rentevoet, fiscaliteit en de bijkomende verplichtingen. Je krijgt de ultieme voor- en nadelen netjes op een rijtje. Zo kan je de juiste beslissing nemen.

Lees meer 0

Herfinanciering lening: kan je de duurtijd verlengen?

Je hebt enkele jaren geleden een hypothecaire lening afgesloten bij een bank. Intussen zijn de rentevoeten tot een historisch dieptepunt gedaald. Je zou een stuk goedkoper af kunnen zijn met een herfinanciering van je lening. Interessant, en bovendien kan je de looptijd van je nieuwe lening verlengen, zodat je maandelijks minder moet betalen. Maar dat vertelt je bankier niet altijd. Je leest hier hoe je hiervoor kan zorgen.

Lees meer 0