Rentevoet

1/1/1
1,62%
5/5/5
1,94%
10/5/5
2,01%
15/5/5
2,09%
20 jaar
2,05%

Wanneer is de herfinanciering van een hypothecaire lening interessant?

Wanneer doe je er goed aan om je woonlening te herzien? Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Alles hangt af van jouw persoonlijke situatie. Je kan immers om verschillende redenen een herziening van je hypothecair krediet overwegen  en een herfinancieringslening afsluiten.
 

Lening herzien of herfinancieren aan een lagere rentevoet

Als de rentevoeten dalen, stellen veel Belgen zich de vraag of het interessant is om hun hypothecair krediet te herfinancieren. Maar het is niet omdat rentevoeten dalen dat je verplicht bent om je woonlening te herzien. Je moet berekenen of je er een voordeel mee doet. Dit vraagt kennis en kunnen onze specialisten voor jou doen. Neem daarom vrijblijvend contact voor een simulatie van een herfinancieringslening. Er is vast een Hypotheek-kantoor in jouw regio.
 

Herfinanciering hypothecaire lening om een lagere maandlast te bekomen

Je kan jouw hypothecair krediet ook laten herzien of herfinancieren omdat de totale maandlast te zwaar begint te wegen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer je meerdere leningen of kredieten lopen hebt, zoals kredietkaarten, een autolening of een persoonlijke lening. Het totaalbedrag dat je elke maand moet afbetalen wordt stilaan onhoudbaar. Je hebt echt behoefte aan een herziening van al jouw kredieten en leningen. Op zo’n moment kan het samenvoegen of herschikken van kredieten een oplossing zijn om een lagere maandlast te bekomen.
 
Als je dan met jouw nieuwe herfinancieringslening kiest voor een langere looptijd, dan daalt de maandlast. Je spreidt als het ware de terugbetaling van het kapitaal. Mogelijk betaal je zo op lange termijn meer intresten terug, maar het is voor jou nu vooral zaak om een lagere maandlast te bekomen …
 

Herfinancieringslening: niet langer tevreden met de gekozen formule

Bij het aangaan van jouw huidige woonkrediet heb je voor een bepaalde formule gekozen. Die keuze was misschien de ideale formule op dat ogenblik. Mogelijk is jouw leven nu zodanig veranderd dat die formule niet meer voldoet aan jouw verwachtingen. Niet elke bank zal je willen volgen om de formule van je krediet te herzien, zodat je misschien gedwongen bent om uit te wijken naar een herfinanciering van jouw woonkrediet.
 

Lening herzien: looptijd van je woonkrediet veranderen

Hetzelfde kan gezegd worden over de oorspronkelijk gekozen looptijd. Mogelijk koos je toen voor een looptijd van 30 jaar, maar verdien je nu meer en wil je de looptijd inkorten. Dit biedt het voordeel dat je minder intresten zult terugbetalen. Maar ook het tegenovergestelde kan van toepassing zijn. Door een financiële tegenslag of door een (tijdelijk) verlies aan inkomen, kan je de huidige maandlast niet meer aan. Dan is het misschien de aangewezen moment om een herfinancieringslening te overwegen en de looptijd te verlengen.
 

Niet langer tevreden over de diensten van de bank: lening herzien!

Een herfinancieringslening kan ook op emotionele redenen gestoeld zijn. Je bent niet langer tevreden over de diensten van je huidige bank en je besluit om weg te gaan met al je producten. Je bent absoluut overtuigd dat je je hypothecaire lening moet herzien. Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een gepersonaliseerde simulatie.
 

Lening herzien: je gaat werken aan de woning uitvoeren

Je beslist om werken te gaan uitvoeren aan je woning. Als je deze werken niet kunt financieren door middel van een wederopname van het reeds terugbetaald kapitaal, dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar een herfinanciering van jouw hypothecair krediet. Je kan dan het budget van de werken bijlenen in jouw nieuwe lening. Zo sla je twee vliegen in één klap en betaal je toch maar één maandtermijn. Laat zeker de waarde van je woning schatten.
 

Woonkrediet herfinancieren - verandering van je persoonlijke situatie

Je lening herzien kan zich ook opdringen wanneer er jouw persoonlijke situatie gewijzigd is:
 

Vragen over herfinanciering van je hypothecair krediet?

Vraag vrijblijvend raad aan onze kredietspecialisten. Zij berekenen voor jou of het moment aangebroken is en hoeveel je kan lenen. Bovendien vergelijken ze de Belgische hypotheekmarkt voor herfinancieringsleningen. Neem contact met ons op of laat je terugbellen.


Casper chatbot