Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%
Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Hoeveel van je inkomen kan je lenen voor een woonkrediet?

Het financieren van een huis via een woonkrediet is voor veel mensen een belangrijke stap. Het is essentieel om te begrijpen hoeveel van je inkomen je kunt besteden aan de terugbetaling van het krediet. Verschillende kredietinstellingen hanteren verschillende regels en richtlijnen, maar over het algemeen zijn er enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van je leenlast of kredietlast.

Lees meer 0

Hypothecaire lening herfinancieren omdat je inkomen daalt

Je hebt een vaste job en  betaalt al enkele jaren je lening af. Maar plots valt het grootste deel van je inkomen weg, omdat het bedrijf waar je werkt op de fles gaat. Of omdat je langdurig arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Zal je jouw lening nog verder kunnen afbetalen? De onzekerheid neemt met de minuut toe. In dergelijke situaties is je hypothecaire lening herfinancieren mogelijk een oplossing.

Lees meer 0

Bij herfinanciering woonlening ook andere leningen herbekijken?

De rentevoeten zijn de afgelopen maanden wel gestegen, maar historisch gezien is het nog altijd een ideaal moment om een herfinanciering van je woonlening te overwegen. Maar wat als je naast je hypotheeklening nog andere kredieten lopen hebt? Kan je die tegelijk ook herbekijken samen met de herfinanciering van je woonlening? Kan je deze kredieten of leningen hergroeperen? Of blijf je met verschillende leningen zitten? Waar doe je goed aan?

Lees meer 0