Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Achterstand in betaling: waarom je hypotheeklening niet herfinancieren?

Je hebt een hypothecaire lening afgesloten, maar het is elke maand knokken om  rond te komen. De maandelijkse aflossing weegt zwaar, soms te zwaar. Bijgevolg bouw je een achterstand in betaling op. Als je zo verder doet, wordt een gedwongen verkoop van je huis onvermijdelijk. Toch is er een oplossing mogelijk: herfinancier je lening. Praat er tijdig over met een kredietbemiddelaar.

Lees meer 0

Hoe regel je het huis en de hypothecaire lening bij een echtscheiding in onderlinge toestemming?

Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. De verstandhouding is dus meestal nog vrij goed, zodat een akkoord over het huis en de lening perfect mogelijk is. In dit artikel bespreken we de situatie waarin één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen. Jij bent degene die het huis zal behouden. Waarop moet je dan letten?

Lees meer 0

Het attest van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP): wat, hoe en waarom?

De Centrale voor kredieten aan Particulieren (CKP), een orgaan in de schoot van de Nationale Bank van België, houdt een bestand bij met alle kredieten in omloop. Heb jij één of meerdere kredieten afgesloten? Dan zitten ook die gegevens in dat bestand. Je kan een attest met jouw gegevens opvragen. Welke informatie vind je daarop terug? En waarvoor dient het? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Lees meer 0

Casper chatbot