Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%
Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Omgekeerd woonkrediet of opeethypotheek in België: Wat is het en hoe werkt het?

Een omgekeerd woonkrediet, ook wel bekend als een "opeethypotheek," is een financieel product dat in verschillende landen steeds meer aandacht krijgt. In België staat dit concept nog in de kinderschoenen, maar recente wetsvoorstellen wijzen op een toenemende belangstelling. Dit artikel biedt een uitgebreide blik op de omgekeerde hypotheek, de voordelen en risico's, en hoe het juridische landschap in België zich ontwikkelt.

Lees meer 0

Hoeveel van je inkomen kan je lenen voor een woonkrediet?

Het financieren van een huis via een woonkrediet is voor veel mensen een belangrijke stap. Het is essentieel om te begrijpen hoeveel van je inkomen je kunt besteden aan de terugbetaling van het krediet. Verschillende kredietinstellingen hanteren verschillende regels en richtlijnen, maar over het algemeen zijn er enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van je leenlast of kredietlast.

Lees meer 0

Tot hoeveel mag je nog lenen voor een huis?

De Nationale Bank van België (NBB), die toezicht houdt op de financiële sector, vraagt aan verzekeraars en banken die hypotheekleningen verkopen om voorzichtiger te zijn bij het toekennen van hypothecaire kredieten met een hoge ‘loan to value’. Dit is de waarde van de hypotheeklening in verhouding tot de waarde van het onroerend goed. Wat betekent dit concreet? Tot welk bedrag mag je nog lenen om een huis te kopen?

Lees meer 0