Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Achterstand in betaling: waarom je hypotheeklening niet herfinancieren?

Je hebt een hypothecaire lening afgesloten, maar het is elke maand knokken om  rond te komen. De maandelijkse aflossing weegt zwaar, soms te zwaar. Bijgevolg bouw je een achterstand in betaling op. Als je zo verder doet, wordt een gedwongen verkoop van je huis onvermijdelijk. Toch is er een oplossing mogelijk: herfinancier je lening. Praat er tijdig over met een kredietbemiddelaar.

Lees meer 0

Hoe regel je het huis en de hypothecaire lening bij een echtscheiding in onderlinge toestemming?

Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. De verstandhouding is dus meestal nog vrij goed, zodat een akkoord over het huis en de lening perfect mogelijk is. In dit artikel bespreken we de situatie waarin één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen. Jij bent degene die het huis zal behouden. Waarop moet je dan letten?

Lees meer 0

Teveel krediet en schulden ? Schrik om jouw huis te verliezen ?

Je bent verschillende kleinere leningen aangegaan om bepaalde kosten te kunnen betalen. Maar het wordt stilaan onmogelijk om die kredieten te blijven aflossen. Je hebt dan ook schrik om je huis te verliezen en terug te moeten gaan huren. De situatie lijkt stilaan hopeloos. En toch … is er een oplossing mogelijk. Wacht dus nog even om je huis te verkopen en informeer  je over de mogelijkheden voor een hergroepering van je kredieten.

Lees meer 0

Casper chatbot