Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Hypothecaire lening herfinancieren omdat je inkomen daalt

Je hebt een vaste job en  betaalt al enkele jaren je lening af. Maar plots valt het grootste deel van je inkomen weg, omdat het bedrijf waar je werkt op de fles gaat. Of omdat je langdurig arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Zal je jouw lening nog verder kunnen afbetalen? De onzekerheid neemt met de minuut toe. In dergelijke situaties kan een herfinanciering van je woonkrediet een oplossing bieden.
 

Tip: wacht niet tot het te laat is

Laat ons beginnen met een gouden tip: wacht niet te lang om in te grijpen! Als je inkomsten sterk dalen en je vaste kosten ongeveer dezelfde blijven, dan loeren financiële problemen om de hoek. De kans is reëel dat je na verloop van tijd je hypotheeklening niet verder kunt afbetalen. Bovendien hebt je misschien nog andere kredieten lopen: voor je auto, een verbouwing … 
 

Contacteer een bemiddelaar in hypothecaire kredieten

Je neemt best zo snel mogelijk contact met een bemiddelaar in hypothecair kredieten. Die werkt samen met verschillende kredietgevers en gaat voor jou op zoek naar een snelle en efficiënte oplossing. Het belangrijkste is dat je een betalingsachterstand vermijdt. Anders krijg je immers een negatieve vermelding op de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank. Dat wordt ook wel eens de zwarte lijst genoemd.
 

Herfinanciering van je woonkrediet

Eén van de meest gekozen oplossingen is je woonkrediet herfinancieren. Dat betekent dat je jouw huidige lening gaat vervangen door een nieuw krediet, bijvoorbeeld met een langere looptijd. Via deze herfinanciering daalt je maandlast en kan je elke maand verder blijven betalen. Op die manier vermijd je ook dat je op de zwarte lijst terechtkomt.
 

Hergroeperen van kredieten via nieuwe hypotheeklening

Als je buiten jouw bestaand woonkrediet ook nog andere kredieten lopen hebt, dan kan het aangewezen zijn om jouw bestaande kredieten en leningen te gaan hergroeperen in een nieuwe hypotheeklening.
 
Zo krijg je een totaaloplossing :
  • Je komt niet terecht in een negatieve spiraal
  • Jouw maandelijkse kredietlast daalt
  • Je “koopt” tijd om een nieuwe job te zoeken en te vinden
  • Je behoudt jouw woning en vermijdt bijkomende kosten van een gedwongen verkoop
 
 Let op : ondanks een lagere maandaflossing en een lagere rentevoet voor jouw hypothecair krediet, kan het zijn dat je via het hergroeperen van kredieten een hypotheeklening hebt met een langere looptijd met een groter totaal terug te betalen bedrag. Het is dus altijd best even wikken en wegen.
 

Afspraak maken bij een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet

Wacht hier niet te lang mee. Neem contact met een kredietspecialist bij Credishop. Hij of zij bespreekt samen met jou je situatie en werkt voor jou een oplossing uit. Vind een hypotheekkantoor uit jouw buurt.