Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Hypothecaire lening herfinancieren omdat je inkomen daalt

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je hebt een vaste job en  betaalt al enkele jaren je lening af. Maar plots valt het grootste deel van je inkomen weg, omdat het bedrijf waar je werkt op de fles gaat. Of omdat je langdurig arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Zal je jouw hypothecaire lening nog verder kunnen afbetalen? De onzekerheid neemt met de minuut toe. In dergelijke situaties is je hypothecaire lening herfinancieren mogelijk een oplossing.
 

Tip: wacht niet tot het te laat is om je hypothecaire lening te herfinancieren

Laat ons beginnen met een gouden tip: wacht niet te lang om in te grijpen! Als je inkomsten sterk dalen en je vaste kosten ongeveer dezelfde blijven, dan loeren financiële problemen om de hoek. De kans is reëel dat je na verloop van tijd je hypotheeklening niet verder kunt afbetalen. Bovendien hebt je misschien nog andere kredieten lopen: voor je auto, een verbouwing … 
 

Contacteer een kredietbemiddelaar om je hypothecaire lening te herfinancieren

Je neemt best zo snel mogelijk contact met een bemiddelaar in hypothecair kredieten. Die werkt samen met verschillende kredietgevers en gaat voor jou op zoek naar een snelle en efficiënte oplossing. Het belangrijkste is dat je een betalingsachterstand vermijdt. Anders krijg je immers een negatieve vermelding op de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank. Dat wordt ook wel eens de zwarte lijst genoemd.
 

Herfinanciering van je woonkrediet

Eén van de meest gekozen oplossingen is je hypothecaire lening herfinancieren. Dat betekent dat je jouw huidige lening gaat vervangen door een nieuw hypothecair krediet, bijvoorbeeld met een langere looptijd. Via deze herfinanciering daalt je maandlast en kan je elke maand verder blijven betalen. Op die manier vermijd je ook dat je op de zwarte lijst terechtkomt.
 

Hergroeperen van kredieten via nieuwe hypothecaire lening

Als je buiten jouw bestaand hypothecaire lening ook nog andere kredieten lopen hebt, dan kan het aangewezen zijn om jouw bestaande kredieten en leningen te gaan hergroeperen in een nieuwe hypotheeklening.
 
Zo krijg je een totaaloplossing :
 
 Let op : ondanks een lagere maandaflossing en een lagere rentevoet voor jouw hypothecair krediet, kan het zijn dat je via het hergroeperen van kredieten een hypotheeklening hebt met een langere looptijd met een groter totaal terug te betalen bedrag. Het is dus altijd best even wikken en wegen.
 

Afspraak maken bij een kredietbemiddelaar en je hypothecaire lening herfinancieren

Wacht hier niet te lang mee. Neem contact met een kredietspecialist bij Credishop. Hij of zij bespreekt samen met jou je situatie en zal je hypothecaire lening herfinancieren aan de beste voorwaarden. Vind een hypotheekkantoor uit jouw buurt.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.