Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Bij herfinanciering woonkrediet ook andere leningen herbekijken?

De rentevoeten staan erg laag. Het is dus het ideale moment om een herfinanciering te overwegen. Maar wat als je naast je hypotheeklening nog andere kredieten lopen hebt? Kan je die ook herbekijken samen met de herfinanciering? Kan je deze kredieten of leningen hergroeperen? Of blijf je met verschillende leningen zitten?

 

Op zich niks ergs

Dat je naast een woonkrediet ook nog andere kredieten lopen hebt, is op zich helemaal niet erg. Honderdduizenden Belgen hebben dit ook zo gedaan. Dat neemt niet weg dat het eenvoudiger en duidelijker zou zijn als al je kredieten via één maandlast terugbetaald kunnen worden. De vraag is of dat mogelijk is.

 

Hergroeperen van kredieten? Zeker de moeite om te laten onderzoeken

Een aantal kredietverstrekkers op de Belgische markt geeft je inderdaad de mogelijkheid om ook je andere leningen te herzien als je je woonkrediet herfinanciert. Dan spreekt men van het hergroeperen van kredieten. Dit is trouwens één van de talloze redenen waarom een herfinanciering van je woonkrediet interessant kan zijn. Je optimaliseert je maandlast. Een onafhankelijke kredietbemiddelaar zoals Credishop werkt met gespecialiseerde kredietverstrekkers samen en kan dit voor jou bekijken.

 

Alles in één, lagere maandlast

Zo kunnen we ervoor zorgen dat al je kredieten in één dezelfde woonlening geherfinancierd worden. Hier zijn weliswaar bijzondere voorwaarden aan verbonden en het is afhankelijk van de bank. Maar het levert je enkele geweldige voordelen op:

  • Je betaalt nog maar 1 maandlast.
  • Jouw nieuwe maandlast ligt lager dan de som van je vroegere maandaflossingen samen.
  • Je hebt een duidelijk zicht op je maandelijks budget.
  • Je spreidt jouw kredietlast over een langere duurtijd.

Als het niet mogelijk is om alles in één woonkrediet met één maandtermijn te hergroeperen, dan zal er binnen één kredietovereenkomst gewerkt worden met twee voorschotten. Zo krijg je één hypothecair krediet met 2 maandtermijnen. Per voorschot kan je zelf de looptijd en de rentevoet (variabel of vast) kiezen

We gaan hierbij uiteraard niet over één nacht ijs. Het spreekt voor zich dat we eerst uitrekenen hoeveel je kan lenen en we jouw nieuwe woonlening aanpassen aan jouw huidige en toekomstige behoeften. Zo ben je er zeker van dat je een kredietoplossing krijgt die bij jou verwachtingen en je terugbetalingscapaciteit past.

 

En wat met je woonbonus?

Het fiscaal regime van de Vlaamse woonbonus is de laatste jaren meerdere keren veranderd. Jouw woonfiscaliteit hangt af van het moment waarop je jouw oorspronkelijke hypothecaire lening hebt afgesloten. Zo zal je nog kunnen blijven genieten van de woonbonus. Onze specialisten weten er alles over en zullen het je ook haarfijn uitleggen.

 

Wacht niet langer. Maak een afspraak!

Maak meteen een afspraak met jouw Hypotheek-kantoor. Onze specialisten overlopen jouw wensen en behoeften en stellen je een oplossing op maat voor. Zo ben je goedkoper af en weet je elke maand perfect waar je aan toe bent!