Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Wat gebeurt er met je hypothecaire lening bij een echtscheiding?

Toen je je huis kocht, deed je dat met zijn tweeën. Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. Meestal is de verstandhouding nog goed, zodat een akkoord over het huis en de lening best mogelijk is. In dit artikel gaan we ervan uit dat één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen.

Lees meer 0

Scheiding: wat doe je met het huis?

Je gaat scheiden. Er moet dan ook vanalles geregeld en verdeeld worden. Voor het meubilair, de auto, de TV … is dat al bij al niet zo moeilijk. Maar wat gebeurt er met het huis: wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Lees meer 0

Herfinanciering lening: kan je de duurtijd verlengen?

Je hebt enkele jaren geleden een hypothecaire lening afgesloten bij een bank. Intussen zijn de rentevoeten tot een historisch dieptepunt gedaald. Je zou een stuk goedkoper af kunnen zijn met een herfinanciering van je lening. Interessant, en bovendien kan je de looptijd van je nieuwe lening verlengen, zodat je maandelijks minder moet betalen. Maar dat vertelt je bankier niet altijd. Je leest hier hoe je hiervoor kan zorgen.

Lees meer 0

Voor- en nadelen van een vaste maandlast

Bij een hypothecair krediet heb je verschillende mogelijkheden om het kapitaal terug te betalen. Eén ervan is een vaste maandtermijn, ook wel aflossing of maandlast genoemd. Wij vertellen je alles over de voor- en nadelen ervan.

Lees meer 0