Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%
Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Huurkoop woning, oplossing voor het dilemma “kopen of huren”

Volgende vraag is misschien ook al wel eens door je hoofd gevlogen. Wat moet je doen, kopen of huren? Je leest zo veel verschillende meningen. Wat moet je nu doen? En bestaat er een alternatief? De oplossing vind je onderaan dit artikel. Eerst gaan we de belangrijkste voor- en nadelen van kopen en huren nog eens op een rijtje zetten.

Lees meer 0

Je hypothecaire lening vervroegd terugbetalen: to do or not to do?

Als je leent voor de aankoop van je woning, ga je een verbintenis voor de lange termijn aan. Een hypothecair krediet of woonkrediet betaal je namelijk meestal terug op een termijn van 20, 25 of 30 jaar. Het kan zijn dat je je lening op een bepaald moment vervroegd wil terugbetalen. Maar is dat wel slim? In dit artikel lees je voornaamste pro’s en contra’s, zodat je de beste keuze maakt.

Lees meer 0

Verplicht schattingsverslag zorgt voor veel nervositeit … Ten onrechte!

Vanaf 2022 zullen kredietgevers voor het al dan niet toekennen van een woonkrediet rekening moeten houden met de geschatte waarde van de woning en niet langer met het aankoopbedrag. Dit verplichte schattingsverslag, dat dus voor alle kredietdossiers opgesteld zal moeten worden, zorgt voor heel wat nervositeit binnen en buiten de kredietsector. Ten onrechte, vinden wij bij Credishop. Lees hier waarom.

Lees meer 0

Is er een bubbel op de vastgoedmarkt na Corona?

De vastgoedprijzen stijgen al jaren aan een stuk. Dit doet sommigen beweren dat er sprake is van een bubbel in de vastgoedmarkt. Maar klopt dit wel? Wat moet je er precies van geloven en wat kan je leren over de vastgoedmarkt? Je leest het hier in dit artikel.

Lees meer 0