uit elkaar gaan

Statusbericht

Gelieve in te loggen of te registreren om het hele artikel te lezen.

Welke schuldsaldoverzekering neem je best?

Een schuldsaldoverzekering wordt meestal afgesloten wanneer je een krediet of lening ondertekent. Bij een schuldsaldoverzekering worden je nabestaanden financieel beschermd als jij overlijdt (en vice versa). Via de schuldsaldoverzekering zal de verzekeraar tussenkomen en de hypotheeklening geheel of gedeeltelijk terugbetalen.

Lees meer 0

Wat gebeurt er met je hypothecaire lening bij een echtscheiding?

Toen je je huis kocht, deed je dat met zijn tweeën. Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. Meestal is de verstandhouding nog goed, zodat een akkoord over het huis en de lening best mogelijk is. In dit artikel gaan we ervan uit dat één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen.

Lees meer 0

Hoe regel je het huis en de hypothecaire lening bij een echtscheiding in onderlinge toestemming?

Bij een echtscheiding in onderlinge toestemming beslissen de partners samen om uit elkaar te gaan. De verstandhouding is dus meestal nog vrij goed, zodat een akkoord over het huis en de lening perfect mogelijk is. In dit artikel bespreken we de situatie waarin één van de partners beslist heeft om de woning te behouden en de andere uit te kopen. Jij bent degene die het huis zal behouden. Waarop moet je dan letten?

Lees meer 0