Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Hoe financier je jouw verbouwing op een efficiënte manier?

Je plant  verbouwings- of renovatiewerken aan jouw huis en zoekt een financiering. Je hebt wel al een hypothecaire lening lopen voor de aankoop van het huis. De beste oplossing bestaat er dan in om je huidige hypothecaire lening te herfinancieren en het verbouwingsbudget er mee in op te nemen. Hoe doe je dit concreet?
 

Ga naar een kredietmakelaar

Een onafhankelijk kredietmakelaar zoals Credishop werkt met meerdere kredietgevers samen. Hij gaat voor jou op zoek naar de best mogelijke oplossing. Samen met jou overloopt hij een aantal cruciale aandachtspunten!
 

Hoeveel kan je lenen?

Om hierop een antwoord te kunnen geven, gaan we eerst kijken naar het saldo van jouw hypotheeklening. Je kan dit vragen aan je bank of terugvinden op de aflossingstabel van jouw woonkrediet. Via je home banking-toepassing kan je het doorgaans ook zien. Een tweede belangrijke vraag is of je daarnaast nog andere kredieten of leningen lopen hebt. Zo ja, vraag dan zeker het saldo op.
 

Zoek je fiscaal basisattest op

Dit krijg je van de bank wanneer je jouw woonkrediet afsluit. Je gebruikt dit document ook bij het invullen van je aangifte van de personenbelasting. Het basisattest vermeldt het kredietbedrag, de rentevoet, de duurtijd en het doel van je woonkrediet. Bezorg dit basisattest zo snel mogelijk aan jouw kredietmakelaar. Hij heeft dit nodig om het aan de kredietgever door te geven. Opgelet! Banken geven niet zo snel een duplicaat. Bovendien kost het je geld. Zoek dus goed als je het niet meteen weet liggen.
 

Welke werken wil je uitvoeren?

Denk goed na over de vraag welke werken je wilt uitvoeren. Alleen dan kan je een concreet budget voor de verbouwing berekenen. Dat budget moet je kredietmakelaar kennen. Hij maakt immers voor jou een persoonlijk financieel plan op. Zo weet je vooraf perfect hoeveel je zult moeten betalen.
 
Uiteraard doe je er goed aan om voor verbouwingswerken meerdere offertes op te vragen. Dan pas kan je de beste keuze maken. In bepaalde periode kan je ook kortingen genieten. Denk bijvoorbeeld aan de periode rond Batibouw, het eindejaar, einde-reeks-aanbiedingen ...
 

Wat doet je kredietmakelaar allemaal voor je?

• Hij komt bij jou thuis of ontvangt je op kantoor.
• Hij bespreekt je verbouwingsplannen.
• Hij stelt een financieel plan op.
• Hij vraagt documenten op voor het dossier van jouw nieuwe hypotheeklening.
• Hij gaat voor jou op zoek naar de beste oplossing op de markt.
• Hij dient je kredietvraag in bij een kredietverstrekker.
• Hij adviseert je ook voor bepaalde verzekeringen, zoals de schuldsaldoverzekering en de brandverzekering.
 

Alles in één krediet?

Met wat geluk kan je kredietmakelaar alle saldi van je verschillende kredieten samen opnemen in één nieuwe lening. En erbovenop ook het budget van je verbouwing. Dat maakt alles meteen een stuk overzichtelijker, want je betaalt maar één maandlast meer!
 

Vind een makelaar in hypothecaire kredieten jouw regio