Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Extra budget in de herfinanciering van je lening voor renovatiewerken

De lage rentevoeten maken een herfinanciering van je lening mogelijk interessant. Maar je wil daarnaast ook wat verbouwings- of renovatiewerken uitvoeren aan je huis. Kan dit binnen je herfinanciering, of moet je een aparte, duurdere renovatielening afsluiten? Wij rekenen graag voor je uit hoeveel je kan lenen en aan welke voorwaarden.

Enkele jaren geleden hebben jullie een huis gekocht en daarvoor een hypothecaire lening afgesloten. In de krant heb je al vaak gelezen dat de rentevoeten historisch laag staan. En dan zou een herfinanciering van je lening mogelijk voordelig zijn voor jou. Je stapt naar je bankkantoor en vraagt naar de mogelijkheden voor een herfinanciering. Je vertelt er ook bij dat je graag € 15.000 extra zou ontlenen voor een nieuwe keuken. Je bankier glimlacht en stelt je een oplossing voor: je hypotheeklening wordt geherfinancierd tegen een lagere rentevoet en daarnaast sluit je een nieuwe renovatielening af. Eenvoudig, toch?

 

Vestzak-broekzak

Ja, eenvoudig is het wel. Maar interessant niet altijd. Want het voordeel dat de lagere rentevoet op je herfinanciering je oplevert, ben je meteen kwijt door de duurdere renovatielening …  Bovendien betaal je een bijkomende lening terug, waardoor je maandelijkse kredietlasten stijgen. Ten slotte moet je voor die renovatielening dikwijls opnieuw een schuldsaldoverzekering afsluiten. Nog wat extra kosten dus!

 

Oplossing binnen je herfinanciering

Een bijkomende, duurdere renovatielening is helemaal niet nodig. Het is perfect mogelijk om het budget dat je nodig hebt voor de renovatie of verbouwing op te nemen binnen je herfinanciering. Zo wordt je huidige hypotheeklening vervangen door een nieuw krediet tegen een lagere rentevoet. Binnen dat nieuwe woonkrediet wordt een extra budget voorzien voor de werken.

 

Vijf voordelen!

Op die manier geniet je vijf belangrijke voordelen:

1. Je krijgt een voordeliger tarief, ook voor het extra budget voor de werken.
2. Je betaalt maar één maandlast.
3. Je moet geen bijkomende bankproducten afsluiten.
4. Je spreidt jouw kredietlast over een langere duurtijd.
5. Je behoudt het belastingvoordeel.

 

Laat ons je helpen

Oplossingen zoals deze zijn specialistenwerk. Daarom doe je best een beroep op een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Wij werken met verschillende kredietverstrekkers samen en gaan voor jou op zoek naar de beste oplossing op de markt. Een oplossing die precies is wat jij nodig hebt. Je vindt hier een Hypotheek-kantoor in jouw streek. Maak meteen een afspraak !