hypotheek overbruggingskrediet loopt af wat nu specialist soepel en betaalbaar krediet regionaal hypotheekkantoor

Een overbruggingskrediet is een hypotheeklening met een beperkte duurtijd. Hopelijk heb je voldoende tijd gehad om je huis te verkopen. Anders geraak je nog in de problemen. Vermijd dit en start meteen met een gepersonaliseerd advies van een specialist in soepel en betaalbaar overbruggingskrediet.

 

Overbruggingskrediet: ga naar een specialist en niet naar je huisbankier

Een overbruggingskrediet kan je afsluiten bij een bank of bij een gespecialiseerde kredietverstrekker. 

  • Bij een bank krijg je meestal maar een overbruggingskrediet voor een termijn van 6 maanden, en voor een beperkt bedrag. Als jouw overbruggingskrediet af loopt, dan zijn banken meestal niet geneigd om verlengingen snel toe te staan.
  • Bij een gespecialiseerde kredietverlener kan je een soepel en betaalbaar overbruggingskrediet sluiten voor een maximumtermijn van 24 maanden. Kies je in het begin voor een termijn van 6 maanden, en loopt jouw overbruggingskrediet af, dan heb je dus veel meer marge om te onderhandelen. Uiteraard kies je best direct voor een langere termijn zodat je jouw huis rustig kunt verkopen. Zonder stress. Bovendien kan je gebruikelijk een hoger bedrag ontlenen. Je krijgt er dus de beste voorwaarden voor je overbruggingskrediet.
 

Overbruggingskrediet: raakt je huis tijdig verkocht?

Heb je bij de bank een overbruggingskrediet van 6 maanden lopen, dan moet je ervoor zorgen dat je huis verkocht is vooraleer het overbruggingskrediet afloopt. Lukt dat niet, dan zijn er meerdere scenario’s mogelijk:
  • Je verkoopt je huis op het allerlaatste nippertje tegen een veel te lage prijs.
  • Je verkoopt je huis niet en kunt het overbruggingskrediet niet terugbetalen. Dan krijg je een negatieve vermelding in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België, ook wel de ‘zwarte lijst’ genoemd.
  • je moet opnieuw naar de bank om jouw overbruggingskrediet te laten verlengen. Dit brengt extra kosten met zich mee.
 

Hoe vermijd je problemen?

Heb je een overbruggingskrediet nodig? Ga dan naar een specialist en niet zomaar uit gewoonte naar je bank. Een specialist in soepel en betaalbaar overbruggingskrediet bekijkt alle mogelijkheden voor jou en bezorgt je een overbruggingskrediet met een voldoende lange looptijd. Maak vandaag nog een afspraak in een regionaal Hypotheek-kantoor.

Neem tijdig contact op met de notaris, zodat die het verlijden van het hypothecair krediet van de koper kan afstemmen met het moment waarop jouw overbruggingskrediet afloopt.