hypotheek soepel overbruggingskrediet niet aftrekbaar woonbonus wel intresten belastingen

Overbruggingskrediet niet aftrekbaar in woonbonus

Een hypothecair krediet kan je een belastingvoordeel opleveren in het kader van de woonbonus. Maar één van de voorwaarden is dat het krediet minstens 10 jaar loopt. Een overbruggingskrediet sluit je steeds af voor een veel kortere termijn. De maximumtermijn is doorgaans 6 maanden of via gespecialiseerde kredietgevers 24 maanden. Om die reden is een overbruggingskrediet niet aftrekbaar als belastingvoordeel via de woonbonus.

 

Intresten overbruggingskrediet wel aftrekbaar

Er is wel nog een fiscaal voordeel mogelijk via de intrestaftrek. Als jouw overbruggingskrediet dient voor het verwerven of behouden van een onroerend goed, wat meestal het geval is, dan kan je de intresten wel aftrekken.

 

Overbruggingskrediet - simulatie

Onze specialisten rekenen graag voor je uit hoeveel je kan krijgen en hoeveel het je gaat kosten. De simulatie van een overbruggingskrediet is best een complex gegeven. Het start met een goede berekening van wat je nodig hebt.

 

Laat je helpen door een specialist in soepel overbruggingskrediet

Een specialist in soepel overbruggingskrediet bekijkt de fiscale mogelijkheden voor jou. Maak vandaag nog een afspraak want er zijn best een heleboel zaken waarop je moet letten bij het aangaan van een overbruggingskrediet.

Hier vind je een kaart met het regionaal Hypotheek-kantoor uit jouw buurt.