hypotheek voordelen overbruggingskrediet specialist soepel krediet regionaal hypotheek kantoor

Vooraleer we je de voordelen van een overbruggingskrediet toelichten, leggen we je eerst nog even uit wanneer en waarom je een soepel overbruggingskrediet nodig zou hebben.

Overbruggingskrediet: waarom heb je dit nodig?

Een overbruggingskrediet is interessant als je jouw woning wilt verkopen en een nieuw huis of appartement wilt kopen. Je huidige woning raakt niet verkocht vooraleer je het aankoopbedrag voor je nieuwe woonst effectief op tafel moet leggen.

Het overbruggingskrediet bezorgt je tijdelijk de nodige extra middelen om je nieuwe woning te kunnen kopen. Als je huidige woning een tijdje later verkocht is, betaal je het overbruggingskrediet terug.

Wat zijn nu de voordelen van een overbruggingskrediet

1. Kopen en verkopen in alle rust

Je kan je nieuwe huis kopen en krijgt tijd om je bestaande woning te verkopen tegen een goede prijs.

2. Looptijd overbruggingskrediet tot 24 maanden

Ga je naar een specialist in overbruggingskredieten, dan regelt die voor jou een overbruggingskrediet met een voldoende lange termijn (maximaal 24 maanden). Bij een bank wordt de looptijd vaak beperkt tot 6 maanden, maar dat is erg kort en zet je onder grote druk om snel je huis te verkopen.

Soms kan jij er ook gewoon niks aan doen dat je huis niet snel verkocht wordt. Denk bijvoorbeeld aan het scenario waarbij je al snel een overeenkomst hebt met een koper, maar die de deal een tijd later moet annuleren omdat hij geen lening krijgt bij de bank. 

3. Je betaalt niet te veel

Bij een bank moet je, als je een overbruggingskrediet afgesloten hebt, vaak 3 kredieten tegelijk afbetalen: 

  • de hypotheeklening voor je huidige woning
  • het hypothecaire krediet voor je nieuwe huis
  • je overbruggingskrediet

 

Bij een gespecialiseerde kredietmakelaar, zoals Credishop, betaal je maar 2 kredieten. Het saldo van het hypothecaire krediet voor je huidige woning wordt immers verrekend met het woonkrediet voor je nieuwe huis. Hoe dit praktisch in zijn werk gaat, kan je al zien in deze voorbeelden.

Bovendien vergelijken we alle mogelijkheden voor je overbruggingskrediet zodat je een oplossing op maat krijgt.

Hoe overbruggingskrediet aanvragen?

Een overbruggingskrediet aanvragen online aanvragen is geen evidente zaak, maar mogelijk. Bezorg ons voldoende informatie zodat we je daarna meteen verder kunnen helpen. Je kan uiteraard ook een afspraak maken.

Voordelen van een specialist in soepel overbruggingskrediet

Een specialist in soepel overbruggingskrediet biedt je veel meer voordelen op het vlak van overbruggingskredieten dan een bank. Je kan er lenen voor een langere termijn, een hoger bedrag lenen ... Maak vandaag nog een afspraak bij een Hypotheek-kantoor in je buurt.