hypotheek overbruggingskrediet zonder lening advies bij specialist woonkrediet

Een overbruggingskrediet aangaan zonder een nieuwe hypotheeklening af te sluiten, zal in de praktijk niet vaak voorkomen. Eerder zal je 3 hypothecaire kredieten bij de bank voorgesteld krijgen. Via een specialist in soepel en betaalbaar overbruggingskrediet betaal je maar 2 woonleningen meer. En je hebt de keuze of je interesten wilt betalen voor het overbruggingskrediet.

 

3 kredieten bij de bank …

Stel, je wil een nieuw huis kopen, maar je huidige woning is nog niet verkocht. Je hebt nog een hypothecaire lening lopen voor je bestaande woning, maar je wil wel al overgaan tot het aankopen van je nieuwe woning. De bank zal je doorgaans een overbruggingskrediet voorstellen, maar je hebt natuurlijk nog een hypotheeklening nodig om je nieuwe huis op lange termijn te financieren. Dat betekent dat je al snel drie leningen zult moeten terugbetalen:
  • je huidige hypotheeklening voor je bestaande woning
  • je overbruggingskrediet
  • je nieuwe hypotheeklening
In functie van jouw persoonlijke financiële en gezinssituatie zal de bank het risico inschatten dat jij al die kredieten niet kunt terugbetalen. Vervolgens zal ze een hypothecaire waarborg eisen. Zo’n waarborg wordt niet enkel gevraagd bij hypothecaire leningen, maar ook bij overbruggingskredieten. 
 

Slechts 2 kredieten bij een specialist

Toch ben je niet verplicht om 3 kredieten te hebben. Bij een specialist in hypothecaire leningen vind je vaak een oplossing waarbij je slechts 2 leningen moet terugbetalen. Wil je meer weten? Maak dan meteen een afspraak.
 

Overbruggingskrediet: hypothecair mandaat of hypothecaire inschrijving?

De volgende vraag is welke hypothecaire waarborg geëist wordt: een hypothecaire inschrijving of een hypothecair mandaat.
  • Bij de meeste banken wordt een hypothecair mandaat gevraagd bij een overbruggingskrediet van 6 maanden. Maar in geval van een verlenging eisen ze alsnog een hypothecaire inschrijving. Zo betaal je dus 2 maal.
  • Bij een specialist in overbruggingskredieten krijg je een overbruggingskrediet voor een langere termijn. De kredietverstrekker vraagt meteen een hypothecaire inschrijving, en daarmee is de kous af. Je kan rustig de tijd nemen om je huis te verkopen.
 

Overbruggingskrediet en tarieven - waarop letten

Een overbruggingskrediet is meer dan tarieven. Er komen heel wat zaken bij kijken om tot een goede vergelijking te kunnen komen en over te gaan tot een beslissing. Doe daarom een beroep op een specialist in soepel en betaalbaar overbruggingskrediet. Want het goedkoopste overbruggingskrediet heeft niets te maken met de goedkoopste rentevoet.
 

Ga naar een specialist in overbruggingskredieten

Een specialist in soepel en betaalbaar overbruggingskrediet bekijkt jouw mogelijkheden en gaat op zoek naar de oplossing die het best bij jou past. Maak vandaag nog een afspraak in een regionaal Hypotheek-kantoor.