Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Waar vind je het goedkoopste overbruggingskrediet? Geen evidente vraag, want overbruggingskredieten vergelijken is niet eenvoudig.

Goedkoopste overbruggingskrediet is niet de goedkoopste rentevoet

Je zou het jezelf gemakkelijk kunnen maken en gewoon de laagste rentevoeten van overbruggingskredieten met elkaar vergelijken. Maar dat volstaat niet. Er zijn heel wat andere criteria van belang bij het vergelijken van overbruggingskredieten.  

Overbruggingskredieten zijn duurder dan andere hypotheekleningen

De gemiddelde rentevoet voor een overbruggingskrediet ligt hoger dan bij een traditionele hypothecaire lening. Dat is logisch, want de termijn is korter en het risico voor de bank is een stuk groter.

Goedkoopste overbruggingskrediet versus goede koop voor jouw overbruggingskrediet

Het is zinvoller om een aantrekkelijke rentevoet te zoeken, maar daarnaast ook de soepelste voorwaarden. Pas als je beide combineert, krijg je een goed gevoel. Stel dat je een voordelige rentevoet krijgt voor je overbruggingskrediet, maar slechts een maximumtermijn van 6 maanden. Dan zal je snel heel wat stress ervaren als je huis niet tijdens de eerste maanden verkocht geraakt. Dan kom je dus niet ver met dat zogenaamde goedkoopste overbruggingskrediet.

Andere elementen waarmee je rekening moet houden zijn:

  • Hoeveel moet je precies per maand afbetalen?
  • Hoeveel verschillende aflossingen heb je? Bij een bank zijn dat er vaak 3, bij een specialist in overbruggingskredieten 2.
  • Ben je verplicht om ook je zichtrekening naar de bank te verhuizen waar je jouw overbruggingskrediet neemt? Kredietverstrekkers waarbij je niet van bank moet veranderen, zijn uiteraard interessanter.

Voor het goedkoopste overbruggingskrediet: ga te rade bij een specialist

Een specialist in soepel overbruggingskrediet vergelijkt de verschillende oplossingen op de markt en stelt jou een krediet op maat voor. Een specialist zoekt niet alleen naar het goedkoopste overbruggingskrediet, maar bekijkt en vergelijkt zeker ook de beste voorwaarden voor jouw overbruggingskrediet.

Zelf alles uitzoeken, is mogelijk, maar kost veel tijd en je loopt het risico om iets belangrijks te vergeten. Daarom laat je je best helpen door iemand met kennis van zaken, zoals Credishop. Maak vandaag nog een afspraak bij een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.