hypotheek overbruggingskrediet rente vast advies specialist regionaal hypotheekkantoor
Net zoals bij een hypothecair krediet betaal je op een overbruggingskrediet intresten. Die worden uitgedrukt in een rentevoet.
 

Overbruggingskrediet: altijd vaste rente

Maar anders dan bij een hypothecaire lening is de rentevoet bij een overbruggingskrediet altijd vast. Je kan dus niet af te rekenen krijgen met negatieve verrassingen (een rentevoet die plots stijgt).
 

Overbruggingskrediet: wanneer intresten terugbetalen?

Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden, met elk hun pluspunten:
  • Je betaalt de intresten allemaal in één keer terug, nl. op het moment dat je ook het ontleende kapitaal aflost. Dat kan op het einde van de looptijd van het krediet zijn of wanneer je jouw huis verkocht hebt. Dit biedt het voordeel dat je geen bijkomende maandlast hebt en je dus tijdelijk wat extra financieel comfort geniet. 
  • Je betaalt elke maand een stukje intresten af. Hierbij moet je niet op het einde van de rit plots een groter bedrag aan intresten terugbetalen.
Welk van beide systemen voor jou van toepassing is, wordt bepaald bij de onderschrijving van het overbruggingskrediet.
 

Overbruggingskrediet vergelijken: kijk verder dan de tarieven

Bij een overbruggingskrediet zijn er heel wat voorwaarden die je allemaal in overweging moet nemen. Een belangrijk element in de vergelijking is natuurlijk de tarievenstructuur van een overbruggingskrediet. Maar echt niet het enige. Wat het overbruggingskrediet met de laagste rentevoet is daarom zeker niet het goedkoopste overbruggingskrediet.
 
Onze specialisten maken dan ook graag een simulatie van je overbruggingskrediet en leggen je in detail uit waarop je moet letten.
 

Laat je helpen door een specialist in overbruggingskredieten

Een specialist in soepel overbruggingskrediet onderzoekt voor jou alle mogelijkheden en stelt je een oplossing op maat voor.  Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak bij een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.

Casper chatbot