Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Overbruggingskrediet tarieven: waarop letten?

Je wil binnenkort een nieuw huis kopen en zal jouw huis verkopen. Om jezelf tijd te geven om de juiste koper tegen de juiste prijs te vinden, heb je een soepel overbruggingskrediet nodig. Uiteraard wil je voor jouw overbruggingskrediet met de best mogelijke tarieven. Maar waar vind je de laagste tarieven?

 

Overbruggingskredieten: kijk verder dan de tarieven

Laat ons starten met een kleine waarschuwing: het overbruggingskrediet met de laagste tarieven is niet noodzakelijk het beste overbruggingskrediet voor jou. Het tarief of de rentevoet van een overbruggingskrediet is natuurlijk belangrijk. Dat bepaalt immers hoeveel je zult moeten terugbetalen. Maar tarieven alleen zijn niet zaligmakend.

Bij een overbruggingskrediet komen ook andere elementen om de hoek kijken, zoals de looptijd van het contract. Krijg je bij jouw bank maar een overbruggingskrediet voor 6 maanden? Wat ga je dan doen als je huis niet meteen verkocht geraakt? Kan die termijn wel verlengd worden? En tegen welke voorwaarden en kosten? En word je zo niet verplicht om op een bepaald moment jouw huis tegen een te lage prijs te verkopen? Weegt zoiets wel op tegen een lagere rentevoet voor je overbruggingskrediet?

 

Overbruggingskrediet tarieven en voorwaarden vergelijken

Je doet er dus goed aan om verschillende voorstellen voor overbruggingskredieten met elkaar te vergelijken. Maar het is belangrijk dat je daarbij verder kijkt dan louter de tarieven. Lees hier waarop je allemaal moet letten bij het vergelijken van overbruggingskredieten.

 

Overbruggingskrediet simulatie door specialist in soepel overbruggingskrediet

Een makelaar in hypothecaire kredieten (zoals overbruggingskredieten) bekijkt voor jou alle mogelijkheden op de markt en gaat voor jou op zoek naar het overbruggingskrediet dat het best bij jou past. Dat kan een overbruggingskrediet zijn met erg lage tarieven, maar ook een lening met soepele voorwaarden. Voor jou als leek is het niet eenvoudig om die vergelijking van overbruggingskredieten te maken. Daarom ga je best langs bij een specialist in soepel overbruggingskrediet. Maak vandaag nog een afspraak. Hypotheek.be is zo’n specialist. Je vindt hier een regionaal Hypotheek-kantoor.