Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Overbruggingskrediet laagste rente vinden?

Ben je op zoek naar een overbruggingskrediet tegen de laagste rente? Dan laat je je best bijstaan door een specialist in soepel overbruggingskrediet.

Overbruggingskredieten laagste rente is vergelijken 

Overbruggingskredieten vergelijken is erg lastig als je geen specialist in de materie bent. De laagste rentevoet van overbruggingskredieten met elkaar vergelijken zal nog wel lukken, maar een overbruggingskrediet is veel meer dan louter die laagste rentevoet. Bovendien vind je op vergelijkingssites nauwelijks informatie over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om die laagste rentevoet te krijgen.

Beste voorwaarden voor een overbruggingskrediet

Krijg je voorstellen voor een overbruggingskrediet van meerdere kredietgevers? Weet dan dat je niet enkel naar de laagste rentevoet moet kijken. Er zijn immers nog heel wat andere elementen van belang die jou een goed of een slecht gevoel kunnen geven. Het zijn net die bijkomende elementen of voorwaarden die van een overbruggingskrediet de beste koop maken!

Enkele voorbeelden:

  • De termijn van een overbruggingskrediet: bij een bank is dit vaak slechts 6 maanden. Dat is te kort om jou een goed gevoel te geven. Raakt je huis niet snel verkocht, dan loop je het risico dat je jouw woning onder de prijs moet verkopen.
  • Kan je jouw overbruggingskrediet verlengen? En tegen welke voorwaarden en kosten?
  • Wat is de maximale quotiteit? Anders gezegd: hoeveel kan je precies lenen via je overbruggingskrediet? Dit wordt uitgedrukt in een percentage van de geschatte verkoopwaarde van je bestaande woning.
  • Ben je verplicht om jouw zichtrekening over te plaatsen naar de kredietgever van je overbruggingskrediet? Indien niet, is dat een pluspunt!
  • Hoeveel verschillende aflossingen moet je betalen? Bij een bank zijn dat er vaak 3, bij een specialist in overbruggingskredieten 2.

Hogere rentevoet bij overbruggingskredieten

De rentevoet van overbruggingskredieten ligt doorgaans hoger dan bij andere hypothecaire kredieten. Dat komt door de kortere looptijd en het grotere risico voor de bank of kredietverstrekker.
Het komt er dus op aan niet alleen de laagste rentevoet te gaan vergelijken maar zeker ook de meest soepele voorwaarden te pakken te krijgen voor jouw overbruggingskrediet. Hiervoor doe je dus best beroep op specialisten die hun vak kennen.

Overbruggingskrediet laagste rentevoet na afspraak met een specialist

Een makelaar in hypothecaire kredieten (en dus ook in overbruggingskredieten) kan kredieten aanbieden van meerdere kredietverstrekkers. Hij vergelijkt het aanbod op de markt en zoekt voor jou het overbruggingskrediet dat het best bij jou past. Credishop, initiatiefnemer van Hypotheek.be, is zo’n specialist in soepel overbruggingskrediet. Maak vandaag nog een afspraak bij een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.