Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) van je overbruggingskrediet wordt bepaald door de kosten en de rentevoet van je krediet. Maar wat is een goede rentevoet voor een overbruggingskrediet?

 

Overbruggingskrediet rentevoet is duurder dan andere hypothecaire lening

De rentevoet voor een overbruggingskrediet ligt meestal hoger dan voor een ‘gewone’ hypotheeklening. Dat komt omdat de termijn voor een overbruggingskrediet veel korter is (maximaal 24 maanden) en het risico voor de kredietverstrekker groter (wat als je woning niet tijdig verkocht raakt?). 

 

Wees blij dat je meer ‘mag’ betalen

Ben je, omdat een overbruggingskrediet duurder is, dan sowieso beter af zonder zo’n lening? Neen, helemaal niet. Als je een nieuw huis wil kopen en je huidige woning is nog niet verkocht, dan is een overbruggingskrediet vaak de beste oplossing op het tijdelijke tekort op te vangen. Dat je dan gedurende een bepaalde periode wat meer moet betalen, is niet zo erg. Je bent immers in staat om je nieuwe huis te kopen en rustig de tijd te nemen voor de verkoop van je eigen woning, precies dankzij je overbruggingskrediet.

 

Overbruggingskrediet rentevoet: wat is de beste?

Hoeveel de rentevoet voor jouw overbruggingskrediet precies bedraagt, hangt af van verschillende criteria: het kredietbedrag, de looptijd, de quotiteit (het percentage van de verkoopprijs van jouw woning dat je wil lenen), … Maar laat je niet enkel en alleen leiden door de rentevoet bij het vergelijken van overbruggingskredieten. Er zijn immers nog heel wat andere criteria die van belang zijn. Het belangrijkste is dat het totaalpakket jou een goed gevoel geeft. En dat kan best een overbruggingskrediet zijn met een iets hogere rentevoet, maar voor het overige soepele voorwaarden. Want de laagste rentevoet tegen zeer dwingende voorwaarden kan jou al snel heel wat stress opleveren.

 

Overbruggingskrediet - variabele of vaste rentevoet

De meeste overbruggingskredieten lopen niet zo lang. Bij de klassieke bankiers is dit maximaal 6 maanden (waarna je opnieuw moet komen onderhandelen voor een verlenging), sluit je een overbruggingskrediet af via een onafhankelijke kredietbemiddelaar, dan kan je meteen voor een looptijd van 24 maanden kiezen. De meeste banken en kredietgevers maken gebruik van een variabele rentevoet (1/1/1 of 3/3/3), maar doordat dan de renteformule de looptijd overstijgt, wordt de rentevoet een vaste rente voor de ganse duurtijd. Mooi meegenomen.

 

Overbruggingskrediet specialist

Wil je meer weten over een overbruggingskrediet? Ga dan naar een specialist in soepel overbruggingskrediet zoals Credishop, initiatiefnemer van Hypotheek.be. Zij gaan voor jou op zoek naar de beste oplossing op de markt en vergelijken het aanbod van verschillende kredietverstrekkers. Maak meteen een afspraak in een regionaal Hypotheek-kantoor.