hypotheek hoeveel kan ik lenen beste renteformule simulatie hypothecaire lening regionaal hypotheekkantoor Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Qua renteformule kan je kiezen tussen een vaste of een variabele rentevoet. Wat is de beste formule en hoeveel kan je daarbij lenen?

 

Hypothecaire lening: vaste rentevoet

Een vaste rentevoet houdt in dat de rente voor de volledige looptijd van het hypothecair krediet ongewijzigd blijft.

 

Hypothecaire lening: variabele rentevoet

Bij een variabele rentevoet wordt de rente op periodieke basis mogelijk aangepast. Die aanpassing kan naar omhoog of naar omlaag zijn. Bij sommige banken wordt er een cap en een floor voorzien. Dat zijn de grenzen tot waar de rente kan stijgen (cap) of dalen (floor). 

 

Vaste rentevoet niet altijd voordeliger dan een variabele rentevoet

Statistieken tonen aan dat hypothecaire kredieten meestal gedurende ten hoogste tien jaar bij dezelfde bank aangehouden worden. Na een periode van een tiental jaar is het leven van mensen grondig veranderd en herzien ze de lening, bijvoorbeeld om verbouwingen te doen, om een lager tarief te krijgen, omdat er een echtscheiding is … De persoonlijke situatie is bij iedereen anders. Er zijn dan ook geen absolute waarheden als het over de keuze tussen een vaste of een variabele rentevoet gaat.

Maak een afspraak met onze specialisten om jouw opties te leren kennen. Onze specialisten berekenen hoeveel je kan lenen, maken vrijblijvend een simulatie én vergelijken de voorwaarden bij meerdere kredietgevers of banken op de markt.