Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Als je een huis wil kopen, dan is het belangrijk om vooraf een duidelijk financieel plan op te stellen voor jezelf. Maar hoe doe je dat? 

Eenvoudig: overloop de onderstaande vragen. De antwoorden bezorgen je alle nodige input voor het opstellen van een financieel plan en dan weet jij hoeveel jij kan lenen.
 

Hoeveel heb je nodig?

Eerst en vooral moet je te weten komen hoeveel je in totaal nodig hebt voor de aankoop van je huis. Vergeet de extra kosten niet, zoals registratierechten en notariskosten. Trek van dat totaalbedrag je eigen inbreng af en je weet hoeveel je zou moeten lenen.

Heb je geen eigen inbreng, dan moet je het volledige aankoopbedrag voor het huis en de bijkomende kosten ontlenen. Veel banken zien dit niet zitten. Toch bestaan er in dit geval oplossingen via Hypotheek.be. Hier lees je hoe we dat doen.
 

Hypothecaire lening: wat is voor jou belangrijk?

Bij een hypothecair krediet horen heel wat modaliteiten (maandlast, looptijd, andere voorwaarden …). Die modaliteiten kies je in functie van wat jij belangrijk vindt.

  • Wil je in de eerste plaats een lage rentevoet?
  • Een korte looptijd?
  • Een lage maandelijkse aflossing?
  • Flexibele voorwaarden?
  • Zo weinig mogelijk intresten betalen aan de bank?

 

Jouw voorkeuren geven onze specialisten een concreet idee van wat jij van jouw hypothecair krediet verwacht. En daarmee gaan ze dan voor jou aan de slag. Ze zoeken een oplossing op de Belgische hypotheekmarkt en vergelijken alle voorwaarden voor je. 
 

Hypothecaire lening: waar voel jij je goed bij?

Vervolgens komt het erop aan om jouw kredietformule te kiezen: ga je voor een vaste of een variabele rentevoet? Beide hebben specifieke voor- en nadelen. Dat een vaste rentevoet altijd en overal de beste oplossing is, is een fabeltje. Het komt erop aan om een hypothecair krediet af te sluiten dat bij jouw verwachtingen en terugbetalingscapaciteit past.
 

Kredietdossier: financieel plan

Stel op basis van alle bovenstaande input een financieel plan op voor jezelf. Dat kan je gebruiken om een simulatie te maken van je hypothecair krediet. Vervolgens kan je dat plan en de simulatie toevoegen aan de aanvraag van je kredietdossier. Wil je hier meer over weten? Of zie je het niet zitten om zelf zo’n financieel plan in elkaar te boksen? Maak dan zeker een afspraak met een specialist van Hypotheek.be in jouw buurt. Wij helpen je graag verder.