Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Elke hypothecaire kredietgever hanteert eigen regels. Niet evident om te vergelijken dus. Onze specialisten in woonkrediet helpen je zodat je weet hoeveel je kan lenen.

 

Hypothecaire lening vergelijken is geld besparen

Vergelijken is besparen. Ook in het geval van hypothecaire leningen gaat deze regel op. Als je wil weten hoeveel je precies kunt lenen, dan moet je de voorwaarden van hypothecaire kredieten bij verschillende banken met elkaar vergelijken.

Maar evident is dat niet als je zelf geen specialist bent. De voorwaarden variëren immers per kredietverstrekker. Het zijn net de details die het verschil maken.

 

Hypothecaire lening: kijk naar het JKP en niet naar de rentevoet

Qua tarief mag je zeker niet alleen naar de rentevoet kijken, want die zegt lang niet alles. In het JKP (Jaarlijks KostenPercentage) zitten naast de rentevoet ook alle andere kosten van het krediet verwerkt. Dat JKP is dus een veel betere vergelijkingsbasis dan de rentevoet. 

 

Hypothecaire lening: ESIS-document

Maar hypothecaire kredieten met elkaar vergelijken gaat veel verder dan louter het tarief. Er zijn immers ook nog alle andere voorwaarden. Je kan hiervoor mogelijk een beroep doen op het ESIS. Dit is een standaarddocument dat alle modaliteiten van je hypothecaire lening samenvat.

De kredietgever is verplicht om je dit ESIS-document te bezorgen vooraleer hij een kredietaanbod doet. Handig toch? Ja en neen. Het ESIS is dan wel een nuttig vergelijkingsinstrument, uit de praktijk blijkt dat de meeste kredietgevers dit document pas bezorgen samen met het kredietaanbod. En op dat moment kan je dus geen kant meer uit.

Ten slotte moet je ook nog rekening houden met eventuele specifieke clausules in de algemene voorwaarden van het kredietcontract.

 

Laat een specialist in hypothecaire kredieten vergelijken

De conclusie: zelf de voorwaarden van verschillende hypothecaire kredieten met elkaar vergelijken, is zeer moeilijk. Daarom doe je beter een beroep op een absolute specialist in hypothecaire kredieten. Maak meteen een afspraak.

We onvtangen je graag in één van onze regionale Hypotheek-kantoren.