Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Om te bepalen hoeveel je precies kunt lenen, en welke voorwaarden daarbij gelden, worden heel wat criteria in aanmerking genomen. Wij lijsten ze graag voor je op zodat je weet hoeveel je kan lenen.

Elke bank of kredietverstrekker voert een analyse uit op basis van eigen inzichten en criteria. Sommige banken zijn dan ook strenger dan andere. Zo zullen bepaalde kredietgevers steeds een eigen inbreng wensen bij een hypothecair krediet, terwijl dat voor andere kredietverstrekkers onder bepaalde voorwaarden niet absoluut noodzakelijk is. Deze banken aanvaarden onder strikte voorwaarden dat je alles kunt lenen voor je huis.

 

Hypothecair krediet: meer eigen inbreng, lager tarief

Feit: hoe groter je eigen inbreng, des te soepeler de voorwaarden op het vlak van het tarief. Een lagere quotiteit (de verhouding tussen het ontleende bedrag en de aankoopprijs van de woning) levert je een voordeliger tarief op voor je hypotheeklening.

Wil je het volledige aankoopbedrag lenen, inclusief kosten, dan zullen banken strenger zijn. Het risico dat je de lening niet correct kunt terugbetalen, is voor hen dan immers groter.

 

Hypothecair mandaat of inschrijving

Bij sommige banken is het ook een criterium of er een hypothecaire inschrijving dan wel een mandaat is. Onze specialisten in woonkrediet bekijken dit voor jou. Maak meteen een afspraak

 

Hypothecaire lening: terugbetalingscapaciteit

Hoeveel houd je nog over na betaling van alle kredieten die je lopen hebt? Dat is jouw leefoverschot en bepaalt in grote mate jouw terugbetalingscapaciteit. Want je moet natuurlijk ook nog op een normale manier kunnen leven. 

 

Hypothecaire lening: nieuwe of bestaande klant?

In bepaalde gevallen zullen banken aan nieuwe klanten betere voorwaarden geven voor een hypothecaire lening dan aan bestaande. Dit kan tegenstrijdig lijken, maar een hypothecair krediet wordt door banken vaan gezien als een ideaal lokmiddel om een klant voor langere duur aan zich te binden.

 

Hypothecaire lening: let op met kortingen

Veel banken kennen voorwaardelijke kortingen toe op de rentevoet. Dit betekent dat je een lagere rentevoet op je hypothecaire lening krijgt als je bijkomende producten bij de bank afneemt. Denk aan een schuldsaldoverzekering, brandverzekering, pensioensparen …

Dit kan interessant lijken, maar is het niet altijd. Zo is het immers mogelijk dat die extra producten bij de bank een stuk duurder zijn dan bij andere aanbieders. En dan verlies je natuurlijk meteen het voordeel van je korting.

Bovendien gaat het om een voorwaardelijke korting. Ze verdwijnt als je de extra producten na enkele jaren naar een andere verzekeraar zou verhuizen.

 

Onze specialisten in woonkrediet vergelijken voor jou

Voor een leek in hypothecaire kredieten is het soms erg moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom staan onze specialisten in woonkrediet klaar om jou te helpen.

Zij vergelijken alle voorwaarden voor jou en gaan op zoek naar de kredietoplossing die voor jou de beste voorwaarden biedt. Maak hier een afspraak bij een specialist in woonkrediet in jouw buurt.