hypotheek hoeveel kan ik lenen tweede woning buitenverblijf lening regionaal hypotheekkantoor simulatie Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel

Veel mensen overwegen om een tweede woning of buitenverblijf te kopen als investering. Vaak gebeurt dit wanneer de kinderen het huis uit zijn of als de bestaande hypothecaire lening bijna volledig afgelost is. Er ontstaat in dat geval immers wat meer financiële ademruimte. Dat heeft alvast een positief effect op het bedrag dat je kan lenen: als je meer verdient of minder vaste lasten hebt, kan je nu eenmaal een groter bedrag lenen.

 

Lenen voor een tweede verblijf: eigen inbreng nodig?

Niettemin verwachten een aantal banken en kredietgevers dat je een deel van het aankoopbedrag van je tweede verblijf met eigen middelen betaalt. Vaak gaat het dan over de kosten die met de aankoop gepaard gaan, zoals registratierechten, notariskosten …, maar soms ook een gedeelte van het echte aankoopbedrag. Ook mag je niet vergeten dat er aan de hypothecaire lening zelf ook kosten verbonden zijn.

 

Tweede verblijf: alles lenen inclusief kosten?

Betekent dit dat je jouw droom om een tweede verblijf te kopen moet opbergen als je niet over voldoende spaargeld beschikt? Neen, zeker niet. Hypotheek.be werkt immers samen met een aantal gespecialiseerde kredietverstrekkers die een breder gamma aan oplossingen aanbieden.

Maak meteen afspraak met een specialist in jouw buurt. Hij vertelt je waarop je moet letten en berekent voor jou hoeveel je kunt lenen en maakt meteen een simulatie. Zo heb je onmiddellijk een idee hoeveel je zult moeten betalen per maand en gedurende welke periode.