Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%
Je moet rekening houden met heel wat aspecten, niet enkel krediet-technische, maar ook persoonlijke elementen als je wilt weten hoeveel je kan lenen.
 
Mogelijk zijn die persoonlijke of subjectieve aandachtspunten nog belangrijker dan de technische kenmerken van jouw hypothecair krediet. Waarover gaat het precies?
 
 

Waar voel jij je goed bij?

Geef je er de voorkeur aan om een zo laag mogelijke maandlast te betalen? Een korte looptijd? Zo weinig mogelijk intresten betalen aan de bank? Jouw gevoel is belangrijk, want je moet jouw hypothecair krediet gedurende lange tijd terugbetalen. Onze specialisten houden hiermee rekening bij het berekenen van een juist financieel plan.
 
 

Wat is voor jou belangrijk?

Onze specialisten luisteren naar je verhaal en gaan op zoek naar een hypothecaire lening die perfect beantwoordt aan jouw verwachtingen. Je kredietaanvraag moet niet alleen aanvaard worden, het is ook belangrijk dat je de lening in de toekomst correct kunt terugbetalen. Daarom zullen ze ook steeds een simulatie maken van je hypothecaire lening en dit met je bespreken.
 
 

Waarvoor ga je lenen?

Een zeer belangrijke vraag: de kosten die met je hypothecair krediet gepaard gaan verschillen immers naargelang het doel ervan: bijvoorbeeld bij een aankoop van een woning betaal je andere kosten dan wanneer je je hypothecaire lening laat herzien.
 
 

Ga je eigen spaargeld investeren of niet?

Hoe groter je eigen inbreng, des te groter is ook de kans dat jouw kredietaanvraag positief beoordeeld wordt. Maar zelfs als je alles moet lenen (inclusief de bijkomende kosten), dan zijn er nog oplossingen mogelijk:
 
 
 

Wat zijn jouw toekomstperspectieven? 

Anders gezegd: waar sta jij binnen 10 jaar? Dat is geen overbodige vraag, aangezien je op zoek moet gaan naar een lening waarmee je minstens 10 jaar goed zit. Op 10 jaar zal je leven ongetwijfeld helemaal veranderen. Dat geldt voor zowat elke levensfase. 10 jaar vooruitdenken is dus een goede leidraad
 
 

Laat je bijstaan door een professional in hypothecaire leningen

Met de antwoorden op al deze vragen kan je voor jezelf een financieel plan opstellen. Dat financieel plan zorgt ervoor dat je met kennis van zaken een kredietaanvraag kunt indienen. Worstel je nog met een aantal bijkomende vragen, of zie je het niet zitten om zelf zo’n financieel plan op te stellen? Laat je dan zeker begeleiden door onze Hypotheekspecialisten in jouw buurt. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen met ons.