Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Alles lenen van de aankoopprijs van je huis: dat blijft mogelijk in 2023!

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je wilt een huis kopen maar hebt geen spaargeld. Je wilt dus alles lenen voor je huis, ofwel méér dan 100% lenen voor je huis. Veel mensen zien dan hun droom verdwijnen. Toch blijven er in 2023 in uitzonderlijke gevallen oplossingen mogelijk om alles te lenen voor de aankoop van je woning.
 

Stijgende rentevoeten en stabiele (maar hoge) huizenprijzen

In 2023 zijn de rentevoeten gestegen. Verdubbeld of meer ten opzichte van 2022. Dit maakt het voor jonge mensen niet eenvoudig om een huis te kopen. Het is allemaal duur geworden. Toch moet je niet wanhopen. Een woning kopen is en blijft mogelijk.
 
Recent heeft één van de kredietpartners van Hypotheek.be een interessant product op de markt gebracht. Het is een hypotheeklening waarbij je op progressieve manier je woonkrediet gaat terug betalen. Afhankelijk van de duurtijd van je lening, start je op 80% (240 maanden) of 85% (300 maanden) van wat je normaal in een klassieke woonlening zou moeten betalen.
 
Per schijf van 5 jaar zal je mensualiteit verhoogd worden. Na 15 jaar ga je naar de hoogste schijven.
 
Wat maakt dit nu interessant? Je mensualiteit stijgt, maar ook jouw loon stijgt met de jaren. Ofwel door de gewone indexering, ofwel doordat je carrière maakt en jouw financiële situatie dus verbeterd. Onze kredietspecialisten hebben hier al verschillende klanten mee verder geholpen. Wil je jouw situatie bespreken, neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag vedrer.
 
Buiten de stijgende rentevoeten zijn er nog enkele andere zaken waarop je moet letten als je een woning wilt kopen. De eigen inbreng die je moet investeren. Niet eenvoudig, maar wel op te lossen.
 

Eigen inbreng bij aankoop woning

Na het uitbrengen van de richtlijnen van de Nationale Bank van België zijn banken veel strenger geworden bij het toekennen van een hypothecaire lening. Je moet nu zelf een belangrijk deel (soms tot 20%) van de aankoopprijs van de woning betalen, anders krijg je geen hypotheeklening.
 
Dat is voor veel jonge mensen bijna onmogelijk. Zonder hulp van hun ouders of zonder spaargeld kunnen ze bij de bank dan ook dikwijls geen 100%-lening vastkrijgen. Vaarwel vastgoeddroom? Niet noodzakelijk. Maak vandaag een afspraak met één van onze hypotheekspecialisten en bespreek jouw persoonlijke situatie. In bepaalde gevallen maken sommige banken, die werken met kredietbemiddelaars, nog uitzonderingen.
 
Opgelet, niet iedere kredietbemiddelaar kan deze oplossing aanbieden. Gelukkig kan Hypotheek.be dit nog wel in orde brengen voor je. Contacteer ons zeker.
 

 

Het verhaal van Davy

Davy zat in dezelfde situatie. Hij was alleenstaande en had geen spaargeld. Toch droomde hij van een eigen huis. Plots komt er een huis in zijn buurt te koop. Maar een eigen inbreng kan Davy niet bieden. En ook de notaris- en registratierechten kan Davy niet zomaar betalen. Daarop neemt Davy de juiste beslissing: hij roept de hulp in van Credishop. Gevolg: vandaag is Davy eigenaar van zijn woning. Hij wou alles lenen voor zijn huis en heeft een hypothecair krediet afgesloten voor meer dan 100% van de aankoopprijs. Uiteraard dat we hier de nodige voorzichtigheid aan de dag hebben gelegd. Tenslotte heeft ook de kredietgever hier ernstig naar gekeken.
 
credishop-kredietbemiddelaar-brugge-gent-antwerpen-hasselt-brussel-alles-lenen-aankoop-woning-oplossing
 
Sinds de nieuwe richtlijnen van de Nationale Bank van België (begin 2020 van toepassing) zal het verhaal van Jean eerder de uitzondering zijn dan de regel. Desalniettemin loont het de moeite om een analyse en een simulatie te laten maken van je persoonlijke situatie. Onze medewerkers geven bruikbare tips die dikwijls oplossingen bieden.
 

Alles lenen voor je huis zonder eigen inbreng

Eigenaar worden zonder inbreng is in 2023 niet evident, maar ook zeker niet onmogelijk. Onze hypotheekspecialisten overlopen met jou je volledige persoonlijke situatie en je plannen voor de aankoop van en huis. Daarbij komende onder andere de volgende aspecten aan bod:
 
• Hoeveel bedraagt de aankoopprijs van de woning? 
• Hoeveel bedragen de registratierechten en notariskosten?
• Kan je een eigen inbreng doen met eigen spaargeld of financiële steun van de ouders?
Hoeveel wil je afbetalen voor jouw hypotheeklening?
• Hoe groot is je inkomen? Welke inkomsten tellen mee bij de beoordeling van jouw hypothecaire lening?
• Hoeveel wil je afbetalen?
• Hoe bereid je jouw kredietdossier het best voor?
• Wat is belangrijk voor een kredietgever bij het toekennen van een woonkrediet?
 
Na een grondige analyse stellen onze medewerkers jouw kredietdossier samen en dienen ze een kredietaanvraag in. Credishop werkt samen met verschillende kredietpartners die kredietoplossingen aanbieden waarbij jij alles kunt lenen voor de aankoop van jouw woning.
 

Hypothecaire lening simuleren

Via onze simulator kan je jouw hypothecaire lening simuleren. In 3 stappen krijg je een volledig beeld van wat een woonkrediet je effectief gaat kosten. De simulator geeft je een idee hoeveel jij kan lenen. Om jouw persoonlijk kredietdossier te evalueren maak je best een afspraak. Zo kan je de voordelen van een onafhankelijk kredietbemiddelaar voor jouw woonkrediet ontdekken!
 

 

Voordelen van onafhankelijk kredietbemiddelaar in hypothecair krediet

Hypotheek.be is een onafhankelijk kredietbemiddelaar in hypothecaire kredieten. Dat is een groot voordeel in vergelijking met verbonden agenten van traditionele banken. Die kunnen kredietoplossingen aanreiken die de hoofdzetel van de bank aanbiedt. Zit er tussen de kredietformules van de bank geen oplossing tussen om alles te lenen voor de aankoopprijs van jouw huis te lenen, dan heb je pech. Lees zeker en vast deze tips om de juiste kredietverstrekker voor jouw hypotheeklening te kiezen.
 
Een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecair kredieten werkt met meerdere kredietpartners samen. Hierdoor beschikt hij over een veel ruimer aanbod van kredietoplossingen. Bij Hypotheek.be krijg je dus toegang tot een brede waaier aan mogelijkheden.
 

Wil je in 2023 een huis kopen en alles lenen voor jouw hypotheeklening?

Maak dan een afspraak met één van onze hypotheekspecialisten. We maken graag tijd voor je om jouw hypothecair krediet te berekenen en te simuleren. Hier vind je een Hypotheek-kantoor in jouw buurt.
 
hypotheek-alles-lenen-voor-je-huis-hypothecair-krediet-100-woning

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.