Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%
Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Tot hoeveel mag je nog lenen voor een huis?

De Nationale Bank van België (NBB), die toezicht houdt op de financiële sector, vraagt aan verzekeraars en banken die hypotheekleningen verkopen om voorzichtiger te zijn bij het toekennen van hypothecaire kredieten met een hoge ‘loan to value’. Dit is de waarde van de hypotheeklening in verhouding tot de waarde van het onroerend goed. Wat betekent dit concreet? Tot welk bedrag mag je nog lenen om een huis te kopen?

Lees meer 0

Huren of kopen in tijden van stijgende rentevoeten

De hoge inflatie dwingt de ECB tot ingrijpen om de broze economie te doen herstellen. Na een historisch lange periode van zeer lage rentevoeten, zijn de tarieven voor hypothecaire leningen aan het stijgen. Is het dan nog zinvol om je droomwoning te kopen of blijf je verder huren? We leggen het haarfijn voor je uit in dit artikel.

Lees meer 0

Huurkoop woning, oplossing voor het dilemma “kopen of huren”

Volgende vraag is misschien ook al wel eens door je hoofd gevlogen. Wat moet je doen, kopen of huren? Je leest zo veel verschillende meningen. Wat moet je nu doen? En bestaat er een alternatief? De oplossing vind je onderaan dit artikel. Eerst gaan we de belangrijkste voor- en nadelen van kopen en huren nog eens op een rijtje zetten.

Lees meer 0

Verlaagde registratierechten in Vlaanderen: wat betekent dit voor jou?

Je hebt het ongetwijfeld gehoord: de registratierechten in Vlaanderen zullen dalen voor iedereen die een eerste woning wilt kopen. Tegelijk stijgen de registratierechten voor wie een tweede eigendom wenst. Maar welke gevolgen heeft dit? Zullen de vastgoedprijzen stijgen of dalen? En hoe verhoudt Vlaanderen zich dan inzake registratierechten met Wallonië en Brussel?

Lees meer 0