huis kopen tips

Jong en vastgoed kopen: koop een appartement

Elke Belg droomt van een eigen huis. Dat geldt vaak ook voor jonge mensen. Alleen is het voor die laatsten niet altijd eenvoudig om zomaar een eigen woning te kunnen aankopen. Banken vragen immers al heel wat eigen middelen vooraleer je een lening kan krijgen. Bovendien hoor je van veel eigenaars van een nieuwbouw dat ze later nog eens een huis zullen kopen, “maar dan beter”. Ze hebben ervaring opgedaan en bepaalde lessen getrokken. Daarom pak je het beter anders aan.

Lees meer 0

Overbruggingskrediet via de bank of een kredietmakelaar?

Als je een huis wil kopen, maar je bestaande woning nog niet verkocht is, dan heb je een overbruggingskrediet nodig. Zo kan je jouw droomhuis kopen en beschik je over voldoende tijd om je bestaande huis tegen een correcte prijs te verkopen. Een overbruggingskrediet kan je nemen bij een bank of bij een onafhankelijke kredietmakelaar. Wij zetten enkele belangrijke verschillen op een rijtje.

Lees meer 0

Een schuldsaldoverzekering is niet verplicht bij woonkrediet

Het is niet zo dat een schuldsaldoverzekering verplicht is als je een woonkrediet wilt afsluiten. Veel bankiers geven evenwel die indruk. Er bestaat geen verplichting! Niettemin kan het wel zinvol zijn om een schuldsaldoverzekering te nemen, maar dat hoeft niet bij de bank waar jij jouw hypotheeklening afsluit.

Lees meer 0