Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%
Overbruggingskrediet: Extra geld lenen bij verkoop van uw woning

Verlaagde registratierechten in Vlaanderen: wat betekent dit voor jou?

Je hebt het ongetwijfeld gehoord: de registratierechten in Vlaanderen zullen dalen voor iedereen die een eerste woning wilt kopen. Tegelijk stijgen de registratierechten voor wie een tweede eigendom wenst. Maar welke gevolgen heeft dit? Zullen de vastgoedprijzen stijgen of dalen? En hoe verhoudt Vlaanderen zich dan inzake registratierechten met Wallonië en Brussel?

Lees meer 0

Verplicht schattingsverslag zorgt voor veel nervositeit … Ten onrechte!

Vanaf 2022 zullen kredietgevers voor het al dan niet toekennen van een woonkrediet rekening moeten houden met de geschatte waarde van de woning en niet langer met het aankoopbedrag. Dit verplichte schattingsverslag, dat dus voor alle kredietdossiers opgesteld zal moeten worden, zorgt voor heel wat nervositeit binnen en buiten de kredietsector. Ten onrechte, vinden wij bij Credishop. Lees hier waarom.

Lees meer 0

Is er een bubbel op de vastgoedmarkt na Corona?

De vastgoedprijzen stijgen al jaren aan een stuk. Dit doet sommigen beweren dat er sprake is van een bubbel in de vastgoedmarkt. Maar klopt dit wel? Wat moet je er precies van geloven en wat kan je leren over de vastgoedmarkt? Je leest het hier in dit artikel.

Lees meer 0