Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Hoeveel kan je afbetalen voor jouw hypotheek?

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Als je een hypothecaire lening aangaat, dan weet je dat je gedurende vele jaren maandelijks een bepaalde som zult moeten afbetalen. Het is dan ook belangrijk dat je vooraf berekent hoeveel je maximaal kunt aflossen per maand.
 
Ben je op zoek naar een lening, dan is elke kredietgever en kredietbemiddelaar verplicht om te berekenen wat jouw terugbetalingscapaciteit is. Met andere woorden: hoeveel kan jij maximaal terugbetalen per maand, zonder dat je in financiële problemen komt?
 
Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende criteria:
 
- Hoeveel bedragen je inkomsten (loon, alimentatie, huurinkomsten, opbrengst van een bijberoep als zelfstandige …)
- Zijn je inkomsten vast of variabel?
- Hoe stabiel zijn jouw job en je inkomsten?
- Heb je nog andere leningen?
- Hoeveel houd je per maand over om van te leven?
- …
 
 

Denk goed na

De kredietgever en kredietbemiddelaar zullen voor jou berekenen hoeveel jij maximaal kan ontlenen. Maar laat je hierdoor niet misleiden. Heb je in het voorstel van de bank nog voldoende geld over om normaal te kunnen leven? Je moet je ook steeds afvragen of je de lening nog zult kunnen afbetalen als er een inkomen (tijdelijk) wegvalt. Kom je dan meteen in de problemen? Hoe lang heb je nodig om dit gat dicht te fietsen? Heb je jezelf al eens de vraag gesteld hoeveel jij wilt betalen voor jouw woonlening?
 

Specialisten bij Credishop helpen je

Deze vragen hebben wel degelijk hun belang. Je staat maar beter vooraf stil bij enkele mogelijke scenario’s, zodat je jezelf kunt indekken tegen financiële problemen. Laat je daarom helpen door een specialist terzake. Je vindt hier een Hypotheek-kantoor in je buurt. Maak snel een afspraak. Onze specialisten helpen je met plezier verder en beantwoorden al je vragen.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.