Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Als je overweegt om een huis te kopen, dan doe je er goed aan om vooraf correct te berekenen hoeveel je precies kunt lenen. Het volstaat niet om gewoon het aankoopbedrag van je woning te verminderen met het spaargeld dat je zelf wil investeren. Er komt heel wat meer bij kijken.

 

Hoeveel kan ik lenen: heb je spaargeld?

Of je eigen spaargeld hebt of niet, scheelt natuurlijk wel een flinke slok op de borrel; Als je bijvoorbeeld over € 15.000 euro aan spaargeld beschikt dat je kunt gebruiken voor de aankoop van de woning, dan hoef je dat bedrag alvast niet te lenen.

Wel moet je altijd wat spaarcenten opzij houden voor het geval er onverwachte kosten opduiken, zoals een verwarmingsketel die uitvalt, een dak dat lekt … Stop dus niet je spaargeld tot je allerlaatste cent in je huis.

 

Hoeveel kan ik lenen: wat is voor jou belangrijk in een hypothecaire lening?

Vervolgens is het belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt wat voor jou echt belangrijk is bij een hypothecaire lening.

  • Wil je vooral elke maand zo weinig mogelijk betalen (langere looptijd, ook mogelijk bij herfinanciering van je bestaande woonkrediet)?
  • Vind je het interessanter om de looptijd zo kort mogelijk te houden?
  • Of is de rentevoet voor jou het meest essentiële? Of de voorwaarden, zoals het feit dat je bij sommige kredietgevers vrij mag kiezen waar je bijkomende producten (zoals een brandverzekering, schuldsaldoverzekering of pensioensparen) plaatst.
  • Verkies je een vaste rentevoet, waarbij je voor de volledige looptijd van de hypothecaire lening je tarief kent?
  • Of ligt een variabele rentevoet je meer, waarbij je kunt profiteren van dalende rentevoeten?

 

Hoeveel kan ik lenen: vergeet de extra kosten niet

Vergeet ook niet dat er bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypothecaire lening heel wat bijkomende kosten komen kijken. Denk aan registratierechten, notariskosten, dossierkosten … 

 

Hoeveel kan ik lenen: stel een financieel plan op

Je doet er dan ook goed aan om alles in kaart te brengen en op die manier voor jezelf een financieel plan op te stellen. Dat financieel plan is een ideale voorbereiding op het aangaan van een hypothecaire lening die bij jou past. Zie je het zelf niet zitten om zo’n plan op te maken? Maak dan een afspraak met een specialist van Hypotheek.be in jouw buurt. Hij doet dit graag voor jou, en zo weet je meteen waar je naartoe wil.

 

Vragen over je een hypothecair krediet?

Maak vandaag nog een afspraak met onze specialisten! Zij berekenen alle kosten voor jou en laten je weten hoeveel je moet en kunt lenen. Vervolgens gaan ze voor jou op zoek naar een interessante kredietoplossing. Je vindt een regionaal Hypotheekkantoor via deze link.