Ja, dat kan bij een aantal gespecialiseerde kredietgevers. Meestal niet bij de traditionele banken. Onze experts in woonkrediet helpen je zodat je perfect weet hoeveel je kan lenen.
 
 

Lenen zonder eigen inbreng

Lenen zonder een eigen inbreng zal bij veel traditionele banken op een ‘njet’ botsen. Nogal wat banken vinden het risico dat je de hypothecaire lening niet correct zult terugbetalen dan te groot en zullen je kredietaanvraag weigeren. 
 
Maar je hoeft niet te wanhopen. Bij een aantal gespecialiseerde kredietgevers waarmee Hypotheek.be als onafhankelijk kredietbemiddelaar samenwerkt, kan je immers wel het volledige aankoopbedrag + de bijhorende kosten lenen.
 
 

100% lenen + kosten: voordelen

Dit levert je een dubbel voordeel op:
 
  • Hoewel je geen eigen middelen hebt, kan je toch een huis kopen en eigenaar worden.
  • Als je toch wat eigen middelen hebt, kan je die behouden voor onverwachte kosten (een verwarmingsketel die stuk gaat, belangrijke opfrissings- of verbouwingswerken …).
 
 

Opgelet: geen evidentie

Dat het bij bepaalde kredietgevers mogelijk is om het volledige aankoopbedrag + de kosten te lenen, betekent niet dat je deze beslissing zonder veel nadenken moet nemen. Een groot bedrag lenen, brengt mee dat je maandelijks een aanzienlijke som zult moeten afbetalen.
 
Als je leefoverschot onvoldoende groot is, dan dreig je toch op een bepaald moment niet meer te kunnen afbetalen. En dat scenario moet je te allen prijze vermijden.
 
 

Je hypothecair krediet simuleren

Daarom doe je er goed aan om eerst je hypothecaire lening te simuleren. Onze specialisten in woonkrediet helpen je daarbij. Zij nemen alle kosten op in de simulatie en zo weet je meteen hoeveel de maandlast bedraagt in meerdere scenario’s (bv. verschillende looptijden).
 
Nadien kunnen jullie dan op basis van alle informatie samen beslissen of je een kredietaanvraag zult indienen of niet. Er bestaat finaal nog wel een kans dat de kredietgever bepaalde voorwaarden wijzigt in functie van zijn eigen analyse, maar in de meeste gevallen volgt de kredietgever de visie van de onafhankelijke bemiddelaar.
 
Maak meteen een afspraak en ga samen op zoek naar de beste oplossing voor jou. Je vindt zeker een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.

Casper chatbot