hypotheek overbruggingskrediet zonder hypotheek afsluiten specialist kantoor regio afspraak contact

Kredietverstrekkers en banken vragen een waarborg als ze je een lening toekennen. Dat geldt niet enkel voor hypothecaire leningen, maar ook voor overbruggingskredieten. Ze zullen dus meestal geen overbruggingskrediet zonder hypotheek toestaan.

 

Overbruggingskrediet zonder hypotheek: kan dat?

De meeste bankiers gaan geen overbruggingskrediet zonder hypotheek toestaan. Meestal vragen ze voor een overbruggingskrediet met een termijn van 6 maanden een hypothecair mandaat. Dat is goedkoper dan een hypothecaire inschrijving. De meeste kredietmaatschappijen (niet-grootbanken) vragen een hypothecaire inschrijving. Zo denk je dus beter af te zijn met een overbruggingskrediet bij een bank ... Maar dat is niet waar.

Als je huis niet snel verkocht geraakt, moet je met je bank over een verlenging van de termijn van 6 maanden van jouw overbruggingskrediet gaan praten. En dat is geen eenvoudige onderhandeling, want banken staan nu eenmaal niet te springen om jou zo’n verlenging toe te staan. Bovendien zal de bank, als ze je krediet toch verlengen, alsnog switchen van een overbruggingskrediet zonder hypotheek (of een hypothecair mandaat) naar een hypothecair inschrijving. En de som van beide valt een stuk duurder uit dan de originele hypothecaire inschrijving van de andere kredietverstrekkers … Daarbij komt dat je bij die andere kredietverstrekkers een overbruggingskrediet kunt afsluiten voor een langere termijn dan 6 maanden. Zo kan je op beide oren slapen.

 

Overbruggingskrediet vergelijken

Onze specialisten zullen niet alleen kijken naar de hypothecaire inschrijving of het hypothecair mandaat, maar zullen meerdere parameters voor je vergelijken. Een overbruggingskrediet is specialistenwerk. Contacteer ons vrijblijvend.

Wat kunnen we voor je doen:

 

Laat je helpen door een specialist in soepel overbruggingskrediet

Een specialist in overbruggingskredieten zoals Hypotheek.be bekijkt alle mogelijkheden voor jou en gaat op zoek naar de oplossing die het best bij jou past. Maak vandaag nog een afspraak.

Er zijn verschillende regionale Hypotheek-kantoren.