Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Je hebt een goedkoop overbruggingskrediet nodig, zodat je de tijd krijgt om je bestaande woning te verkopen tegen de juiste prijs. Uiteraard wil je een goedkoop overbruggingskrediet. Maar waar vind je dat?

 

Wat is een goedkoop overbruggingskrediet?

De vraag lijkt eenvoudig, maar het antwoord is dat niet. De rentevoet van een overbruggingskrediet kan dan wel de laagste zijn in vergelijking met andere voorstellen voor overbruggingskredieten, maar dat zegt niet alles. Het zijn de bijkomende voorwaarden die van en overbruggingskrediet een goedkoop en dus ook een goede koop voor jouw overbruggingskrediet maken!

 

Overbruggingskredieten vergelijken

Overbruggingskredieten vergelijken is dan ook niet eenvoudig. Met welke voorwaarden van een soepel overbruggingskrediet moet je onder andere rekening houden?

  • De termijn van een overbruggingskrediet: een te korte termijn zet je meteen onder druk om snel je huis te verkopen. Je wordt dan bijna verplicht om met een lagere prijs akkoord te gaan.
  • Kan je jouw overbruggingskrediet verlengen?
  • Hoeveel kan je precies lenen via je overbruggingskrediet? Dit wordt uitgedrukt in een percentage van de geschatte verkoopwaarde van je bestaande woning, ook wel de quotiteit genoemd.
  • Moet je jouw zichtrekening overbrengen naar de kredietgever van je overbruggingskrediet? Zo ja, dan zorgt dat weer voor wat extra poespas.
  • Hoeveel verschillende aflossingen moet je betalen? Bij een bank zijn dat er vaak 3, bij een specialist in overbruggingskredieten 2.
  • Welke kosten zijn er verbonden aan jouw overbruggingskrediet?

 

Hogere rentevoet bij overbruggingskredieten

Hoe je het ook draait of keert, de gemiddelde rentevoet van overbruggingskredieten is hoger dan bij andere hypothecaire leningen. Dat komt door de kortere termijn en het grotere risico voor de kredietverstrekker. Een goedkoop overbruggingskrediet is dan ook relatief.

 

Goedkoop overbruggingskrediet versus goede koop

Je zoekt beter een soepel overbruggingskrediet met een interessante rentevoet, dan je louter te focussen op de laagste rentevoet. Een goedkoop overbruggingskrediet is geen garantie op het verkrijgen van de beste voorwaarden. Daarom doe je er goed aan om een simulatie van je overbruggingskrediet te laten maken door onze specialisten.

 

Overbruggingskrediet: laat je helpen door een specialist

Een specialist in soepel overbruggingskrediet vergelijkt de verschillende oplossingen op de markt en stelt jou een overbruggingskrediet voor dat perfect bij jou past. Een specialist zoekt niet alleen naar een goedkoop overbruggingskrediet, maar bekijkt en vergelijkt zeker ook de beste voorwaarden voor jouw overbruggingskrediet. Credishop is zo’n specialist. Maak vandaag nog een afspraak bij een Credishop-kantoor in je buurt.